Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Νέο αγωνιστικό ραντεβού στις 14 Ιούνη

Τους φοιτητές και σπουδαστές, που κινητοποιήθηκαν χτες σε πάνω από δέκα πόλεις σε όλη την Ελλάδα, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική ΚΣ και καλεί σε νέα κινητοποίηση το Σάββατο 14 Ιούνη, στη Σύνοδο Πρυτάνεων στην Κρήτη.

«Φοιτητές και σπουδαστές έστειλαν ξανά μήνυμα εναντίωσης στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης μέσα από την οδηγία της ΕΕ για τα ΚΕΣ και το νόμο - πλαίσιο. Τα συλλαλητήρια και η μαζική συμμετοχή δίνουν απάντηση στα στημένα σκηνικά που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στην κυβέρνηση, την παράταξή της, τη ΔΑΠ και τις τυχοδιωκτικές ομάδες που παίρνουν στήριξη από την παράταξη των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ», σημειώνει η Πανσπουδαστική ΚΣ.

Με αφορμή τα γεγονότα στο ΑΠΘ, υπογραμμίζει: «Το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα θα αποκρούσει οποιαδήποτε προσπάθεια από την κυβέρνηση της ΝΔ να αξιοποιήσει προβοκατόρικες ενέργειες για να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο και να προωθήσει την πολιτική της ΕΕ και των βιομηχάνων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Θα αποκρούσει οποιαδήποτε προσπάθεια αμαύρωσης και υπονόμευσης των αγώνων».

Σχετικά με τις χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα ΚΕΣ, τονίζει ότι «κηρύσσουν συναγερμό σε όλη την Ελλάδα. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να προετοιμαστούν με ακόμα πιο μαζικούς όρους να αντιπαλέψουν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας».

Η Πανσπουδαστική ΚΣ καλεί «όλους τους συλλόγους το επόμενο διάστημα με πρωτοβουλίες, συζητήσεις, ενημερώσεις, γενικές συνελεύσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις με τα ταξικά σωματεία, κατά τόπους κινητοποιήσεις να δώσουν τη μάχη. Οποιαδήποτε προσπάθεια να έρθει για εφαρμογή η οδηγία της ΕΕ για τα ΚΕΣ πρέπει να βρει δεκάδες χιλιάδες φοιτητές στους δρόμους. Να μπουν όσο περισσότερα εμπόδια γίνεται στην εφαρμογή της. Καλούμε όλους τους εκπροσώπους των ΔΣ των συλλόγων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από όλη την Ελλάδα σε κινητοποίηση το Σάββατο 14 Ιούνη στη συνόδο των πρυτάνεων στην Κρήτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ