Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Κατακραυγή για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ
  • Συνέντευξη της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ
  • Καταγγέλλουν και μαζικοί φορείς του νησιού

Εικόνα από την προχτεσινή βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των κατοίκων της Λευκίμμης

Eurokinissi

Εικόνα από την προχτεσινή βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ κατά των κατοίκων της Λευκίμμης
Διάχυτη λαϊκή αγανάκτηση και κατακραυγή επικρατεί στο νησί της Κέρκυρας για την προχτεσινή δολοφονική τρομοκρατική επίθεση από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενάντια σε κατοίκους της Λευκίμμης που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή μιας ακόμη σύγχρονης χωματερής στην περιοχή.

Από αυτό το τυφλό χτύπημα, κατά πάντων, από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που επενέβησαν κατόπιν εισαγγελικής εντολής, είχε ως αποτέλεσμα να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας τρία άτομα εκ των οποίων και μια γυναίκα 43 χρόνων, που δίνει μάχη για τη ζωή της, καθώς έχει υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Πιο ελαφρά τραυματισμένος είναι ένας 16χρονος, στο πρόσωπο του οποίου η αστυνομία επιχειρεί να βρει εξιλαστήριο θύμα, προκειμένου να δικαιολογήσει τη βάρβαρη αυταρχική της επίθεση, που οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό της 43χρονης και άλλων ατόμων. Εγιναν 13 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων του Γραμματέα της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ Δημήτρη Πιτσιάβα και του νομαρχιακού συμβούλου της ΝΑΣΥ και προέδρου του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτη Πελάη, κατά των οποίων απαγγέλθηκαν απίστευτες κατηγορίες, ακόμα και για σύσταση ομάδας περί εμπρησμού και οπλοχρησίας! Επίσης, συνέλαβαν και ένα φωτορεπόρτερ τοπικής εφημερίδας, επειδή τόλμησε να φωτογραφίσει τα επεισόδια των ΜΑΤ.

Στο χώρο όπου εκτυλίχτηκε η πρωτοφανής σε ένταση και έκταση για την Κέρκυρα κρατική καταστολή και τρομοκρατία εξακολουθούν να βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες περιφρουρούν την εταιρεία «ΔΟΜΟΚΑΤ» που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία κατασκεύασε τον ΧΥΤΑ στο Τεμπλόνι, που αποδείχτηκε μετά από αντίστοιχη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής ότι αποτελούσε μια σύγχρονη χαβούζα.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, χτες, η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καταγγέλθηκε η δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό και τη νεολαία της Λευκίμμης, στον οποίο εκφράζεται η αμέριστη συμπαράσταση της Κομματικής Οργάνωσης. «Πρόκειται για σχεδιασμένη επίθεση, οργανωμένη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο την τρομοκράτηση του λαού και της νεολαίας και το χτύπημα των όποιων δημοκρατικών ελευθεριών έχουν απομείνει», κατάγγειλε ο Θόδωρος Γουλής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Και υπογράμμισε την ανάγκη καταδίκης και αντιμετώπισης του κυβερνητικού αυταρχισμού και τρομοκράτησης που εκδηλώνεται σε όλα τα μέτωπα της λαϊκής πάλης. Χτυπούν, είπε, την εργατική τάξη, τους αγρότες, τη νεολαία που διεκδικούν καλύτερη ζωή. Ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία αποτελούν συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής. Γι' αυτό, η καταδίκη και η αντιμετώπιση με τη μαζική λαϊκή πάλη του κυβερνητικού αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας που αφορά όλο το λαό και τη νεολαία και όχι μόνο όσους, που κάθε φορά, πέφτουν θύματα του αυταρχισμού».

Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να διαφοροποιηθεί, δήθεν, από τον κυβερνητικό αυταρχισμό, «όταν η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ στο Σύνδεσμο καθαριότητας και την ΤΕΔΚ καλούσε τα ΜΑΤ ενάντια στους κατοίκους του Τεμπλονίου... Στην πράξη, οι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται πλήρως με τις απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές στο πρόβλημα της διαχείρισης των σκουπιδιών, τονίστηκε. Αναφερόμενος στις πρωτοφανείς κατηγορίες κατά των συλληφθέντων, τις χαρακτήρισε «προκατασκευασμένες» και «χαλκευμένες» που έχουν στόχο τον εκφοβισμό του λαού και της νεολαίας και απαίτησε την απόσυρση των σχετικών μηνύσεων. Κατήγγειλε, τέλος, τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και την εισαγγελέα για το ότι «δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, ούτε μέτρο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αντίθετα συνειδητά εφάρμοσαν τυφλή βία.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη, ο Θόδωρος Γουλής ανέδειξε την ανάγκη ο λαός και η νεολαία να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ, διεκδικώντας ολοκληρωμένη και σύγχρονη επεξεργασία και διαχείριση των απορριμμάτων. Κάλεσε το λαό της Κέρκυρας να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία των επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων: Αστυνομικού Δ/ντού Τσότσιου, του επικεφαλής των ΜΑΤ Γιώτη και της Εισαγγελέα που είχαν την άμεση διεύθυνση της δολοφονικής επίθεσης των ΜΑΤ. Να απαιτήσουν να φύγουν άμεσα τα ΜΑΤ και να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής της χωματερής στα Μεσοράχια.

Την προχτεσινή βάρβαρη και προκλητική αυταρχική επέμβαση καταγγέλλουν με αποφάσεις τους και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, καθώς και το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Ηχου και Εικόνας, ενώ, αργά χτες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού και της τρομοκράτησης από την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ