Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΥΡΙΩΝ»

ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ «ΚΥΡΙΟΙ»: «Πιστεύει, πράγματι, ο υπουργός Ανάπτυξης και συνολικά η κυβέρνηση στην αποτελεσματικότητα των περίφημων 41 ακριβειοκτόνων μέτρων; Αν πράγματι πιστεύει, τότε γιατί ο κ. Φώλιας συναντήθηκε χθες με τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρήσεων και τους ζήτησε να του γνωστοποιήσουν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ποια προϊόντα μπορούν να μειώσουν τις τιμές; Ακολούθησε την πεπατημένη και δεν πρωτοτύπησε καθόλου ο κ. Φώλιας. Τη διαπραγμάτευσή του με τους μεγαλοεπιχειρηματίες τη χαρακτήρισε "πρόταση αυτορρύθμισης", υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα "συμφωνίας κυρίων". Η παραπλάνηση της κοινής γνώμης είναι πρόδηλη. Η "πρόταση αυτορρύθμισης", αυτοπαθής, ανακλαστική ή αυτοαναφορική πρόταση, οδηγεί στο παράδοξο του Ράσελ. Κι αν δεν αυτορρυθμιστούν, τι; Απολύτως τίποτε. Η "συμφωνία κυρίων" θα ήταν καλύτερη. Περιέχει μια ηθική έστω δέσμευση προς τρίτους και αποφεύγει την αυτοαναφορά. Ελλείψει κυρίων, όμως, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: μηδέν» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ: «Μόνο ο Βγενόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κυβέρνησης και στην απαίτηση του κόσμου παγώνοντας τα ναύλα στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που ελέγχει» (το πρώτο θέμα στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΕΛΑ ΝΑ ΓΥΡΝΑ; «Τούτο τον καιρό οι έλληνες εφοπλιστές κερδίζουν περισσότερα από ποτέ. Ενας μεσαίος πλοιοκτήτης που μεταφέρει από πετρέλαιο και πρώτες ύλες ως σιτάρι και καλαμπόκι, αποκομίζει μεταξύ 700.000 και 1.000.000 ευρώ ημερησίως (...) όσοι παρακολουθούν από κοντά τα ναυτιλιακά αποδίδουν την επιτυχία στο μοντέλο λειτουργίας των εφοπλιστικών επιχειρήσεων (...) έχουν απορροφήσει πλήρως το μοντέλο των αμερικανικών μπίζνες (...) μπορούν να αλλάζουν προσωπικό με ταχύτητα μεγάλη χωρίς προβλήματα» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΕΝΙΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ: «Απλό είναι το ερώτημα: Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα, τότε τι είναι πραξικόπημα; Χθες "Τα ΝΕΑ" που ασφαλώς δεν υποστηρίζουν την κυβερνητική θέση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, στην άποψή τους, αφού κατηγορούσαν την κυβέρνηση, προχωρούσαν: "ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ φυσικά και τους απέναντι (σ.σ. από την κυβέρνηση), όλες δηλαδή εκείνες τις δυνάμεις μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο που συνειδητά επιδιώκουν τη σύγκρουση για να μπλοκάρουν υποτίθεται την κυβερνητική μεταρρύθμιση στην πραγματικότητα όμως για να επιβάλουν τους δικούς τους όρους στην ακαδημαϊκή κοινότητα"» (το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ, ως κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ