Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Ενενήντα χρόνια αγώνες για τα λαϊκά συμφέροντα

Την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ παρουσίασε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος

Με τους εργαζόμενους του ΙΚΑ και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου συναντήθηκε την περασμένη Τετάρτη ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την επίσκεψή του στο νησί, ενώ το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση που οργάνωσε η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, όπου και παρουσίασε την Πολιτική Πρόταση του Κόμματος για τη Λαϊκή Οικονομία και Εξουσία.

Με τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ μίλησε για τα προβλήματα και ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για την Υγεία, που πρέπει να είναι Δημόσια Δωρεάν για το λαό.

Τα ζητήματα της ακτοπλοΐας συζήτησε ο Δ. Κουμπούρης με τους εργαζόμενους στο υπουργείο Αιγαίου, όπου και αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι είναι τα υπερκέρδη των εφοπλιστών που κάνουν απρόσιτες τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, ενώ οι εργαζόμενοι ναυτικοί υφίστανται την υπερεκμετάλλευση. Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι υπεύθυνες γι' αυτήν την κατάσταση είναι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική τους, τόσα χρόνια, ευνοούν το εφοπλιστικό κεφάλαιο να αυξάνει το στόλο του.

Το στέλεχος του ΚΚΕ, το μεσημέρι, έδωσε Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά ΜΜΕ και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η επίσκεψη - περιοδεία του Δήμου Κουμπούρη στο νησί έκλεισε με την ομιλία που έκανε το βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε η ΝΕ Λέσβου στην πλατεία Σαπφούς. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην 90χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ και στους αγώνες του για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, όλων των εργαζομένων, της φτωχής αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων. Και αφού επισήμανε τις ευθύνες των κομμάτων του δικομματισμού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιούν και στηρίζουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, υπογράμμισε πως, αντίθετα: Το ΚΚΕ παλεύει καθημερινά για κάθε πρόβλημα, προσπαθεί να οργανώσει το λαό, να προβληθεί η μεγαλύτερη αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικηθούν αιτήματα που αντιπαρατίθενται στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και στην κυρίαρχη πολιτική.


Από τη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη
Από τη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ