Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβοκάτσιες και ατάκες επικοινωνιακού χαραχτήρα

Φραστικοί «τσαμπουκάδες» και «έξυπνες», αναφορές στη στάση του ΚΚΕ από τους Κ. Καραμανλή και Αλ. Αλαβάνο

Τη σκυτάλη στις προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ περί συνεργασίας του με την κυβέρνηση, παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ χτες στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος όπου, για μια ακόμα φορά, έστησε ένα επικοινωνιακό σόου με το βλέμμα στραμμένο, προφανώς, στα τηλεοπτικά κανάλια.

Ετσι, επιχείρησε να εμφανίσει το κόμμα του ως τον μοναδικό αντίπαλο της κυβέρνησης, σε αντίθεση με το ΚΚΕ το οποίο, κατ' αυτόν, δέχεται τις ευχαριστίες της κυβέρνησης!

Αφορμή τού έδωσε μια αναφορά του Κ. Καραμανλή, που του έστρωσε, κυριολεκτικά, το έδαφος: Αναφερόμενος ο πρωθυπουργός στη στάση του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια, είπε ότι για το ΚΚΕ «όλοι γνωρίζουν ότι δεν κρύβεται, δε μεταμορφώνεται, δε δραπετεύει, όπως κάνουν άλλοι». Οτι «είναι εμφανής η διαφοροποίησή του (σ.σ. του ΚΚΕ) από τα ακραία μικροσύνολα που επιδιώκουν να καταλύσουν τη δημοκρατία στα Πανεπιστήμια και να απαξιώσουν τα δημόσια ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα». Η «πάσα» αυτή του Κ. Καραμανλή δεν έγινε, φυσικά, τυχαία. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά από ποια, ακριβώς, πολιτική κινδυνεύουν να ανατραπούν τα σχέδιά της και ποια ακριβώς πολιτική δύναμη - το ΚΚΕ - την εκφράζει. Επιχειρεί, λοιπόν, όσο μπορεί, να απαξιώσει το ΚΚΕ στα μάτια του λαού με το να του απονέμει δημοσίως «εύσημα» για το αυτονόητο: τη σταθερότητα της γραμμής του.

Ο Αλ. Αλαβάνος πήρε αμέσως την «πάσα» και εξέλαβε την αναφορά αυτή «ως έπαινο προς το ΚΚΕ», σε αντίθεση με τις «συκοφαντίες στον ΣΥΡΙΖΑ». Μέσα στον «επικοινωνιακό του οίστρο», έφτασε στο σημείο να πει ότι «όλα αυτά τα χρόνια σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει μια μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ»! Κατά την πάγια τακτική του, δεν παρέλειψε να εμφανιστεί με ως ο ηγέτης του «κινήματος ενάντια στο άρθρο 16», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι όλες αυτές τις βδομάδες που πέρασαν συσκέπτονταν με τα στελέχη του κόμματός του για το πώς θα πανηγύριζαν τη νίκη τους. Ιδού ο προβληματισμός τους: «Πώς θα πανηγυρίσουμε; Με μουσική; Με διαδηλώσεις; Με ανοιχτή πρόσκληση των πολιτών να μπουν στο πανεπιστήμιο»;

Ο Αλ. Αλαβάνος, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός «εμπνεύστηκε και πρωταγωνίστησε σε μια προσπάθεια προβοκάτσιας ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο», προκειμένου να μη φανεί ότι ο νόμος - πλαίσιο είναι ανεφάρμοστος και έσπευσε να πει ότι «κανένα μέλος της Νεολαίας του ΣΥΝ δεν έκλεψε κάλπη» στις πρυτανικές εκλογές. Βέβαια, παρά τις φραστικές αγωνιστικές κραυγές υπέρ του δημόσιου πανεπιστημίου, έσπευσε να αθωώσει για μια ακόμα φορά την Ευρωπαϊκή Ενωση, λέγοντας ότι «η συνθήκη της ΕΕ, με βάση την επικουρικότητα, αναθέτει τα θέματα οργάνωσης της εκπαίδευσης μόνο στις χώρες - μέλη».

Ο πρωθυπουργός πήρε τη σκυτάλη, προκειμένου να στηθεί το σόου για τα τηλεοπτικά δελτία και έτσι είπε ότι ο Αλ. Αλαβάνος προχώρησε σε «διγλωσσία, αντιφάσεις, ακρότητες, ύβρεις και σε απίστευτες, ηθελημένες, συνειδητές ανακρίβειες». Για δε την κατηγορία περί προβοκάτσιας είπε ότι «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» και έτσι το τηλεοπτικό σόου είχε ολοκληρωθεί. Από το όλο σκηνικό δε θα μπορούσε να λείπει ο μετρ του είδους, ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε ότι τα πανεπιστήμια πάσχουν από «Αλαβανοποίηση», ενώ ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από την πόλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ