Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μήνυμα για το θάνατο του Μανουέλ Μαρουλάντα

Η ΚΕ του ΚΚΕ απηύθυνε χτες μήνυμα στο Γενικό Επιτελείο και τη Γραμματεία των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) για τον πρόσφατο θάνατο του ηγέτη τους Μανουέλ Μαρουλάντα Βελές (όπως ήταν το αντάρτικο όνομα προς τιμήν δολοφονημένου κομμουνιστή συνδικαλιστή) το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Πέδρο Αντόνιο Μαρίν. Η ΚΕ σημειώνει στο μήνυμα της:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με μεγάλη θλίψη λάβαμε το μήνυμά σας που κοινοποιούσε το θάνατο του συντρόφου Μαρουλάντα, ηγέτη των FARC-EP επί 44 χρόνια.

Το επαναστατικό κίνημα της Κολομβίας και όλης της Λατινικής Αμερικής έχασε έναν ξεχωριστό αγωνιστή και επαναστάτη που συνέδεσε το όνομα και τη ζωή του με τους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την κοινωνική απελευθέρωση, το σοσιαλισμό, που είχε αποφασιστική συμβολή στην άνοδο των αντιιμπεριαλιστικών κινημάτων που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στη Λατινική Αμερική. Η συνέχεια του αγώνα μέχρι την τελική νίκη αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής στη μνήμη του.

Το Κόμμα μας παραμένει σταθερά αλληλέγγυο με τον αγώνα που διεξάγουν οι FARC-EP και γενικότερα το λαϊκό κίνημα της Κολομβίας για την ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη. Η πάλη αυτή είναι ακόμη πιο επίκαιρη σήμερα, σε συνθήκες κλιμάκωσης της επιθετικότητας από μεριάς του αντιδραστικού καθεστώτος Ουρίμπε και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Στηρίζουμε την πάλη να αναγνωριστούν ως εμπόλεμα μέρη και να αφαιρεθούν αμέσως οι Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) από τον κατάλογο της ΕΕ για τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να προχωρήσει η ανθρωπιστική ανταλλαγή κρατουμένων που αρνείται το καθεστώς Ουρίμπε.

Παρακαλούμε να μεταφέρετε σε όλους τους συντρόφους και μαχητές των FARC-EP τα θερμά μας συλλυπητήρια και τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ