Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Με σημαία το ... αντιδεξιό μέτωπο

Στην παραπέρα καλλιέργεια και βάθεμα της παραπλάνησης του λαού στην κατεύθυνση της συντήρησης του δικομματικού πολιτικού συστήματος και του εγκλωβισμού του λαού σε αυτό, με παράλληλη αναζήτηση «κεντροαριστερών» διαπιστευτηρίων μέσω της προσέγγισης με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κινείται το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικές είναι οι χτεσινές δηλώσεις του Κ. Σκανδαλίδη, υπεύθυνου «για το διάλογο με τα άλλα κόμματα της αριστεράς και την προώθηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ», μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε ενόψει της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα και θα έχει ως ένα από τα βασικά θέματα τις προτάσεις «συνεργασίας» του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Στις δηλώσεις του ο Κ. Σκανδαλίδης, φανερώνοντας ακριβώς ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τα κατά καιρούς ανοίγματα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ...«αντιδεξιού μετώπου», δήλωσε: «Εμείς μιλάμε για το ποιος θέλει να διώξει τη Δεξιά από την κυβέρνηση, όσο γίνεται γρηγορότερα, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος».

Εχοντας αφετηρία ακριβώς αυτή την κοινή «αντιπολιτευτική τακτική», τα δυο κόμματα επιχειρούν να κρύψουν ότι δεν ασκούν επί της ουσίας αντιπολίτευση στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, αφού οι θέσεις και τα προγράμματά τους είναι δομημένα πάνω στις «ευρωενωσιακές» πολιτικές. Αντίθετα και οι δυο προσπαθούν να εγκλωβίσουν τα λαϊκά στρώματα στη λογική διαχείρισης του συστήματος. Εξάλλου χτες ο Κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο: «Για συνεργασία των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων του τόπου, για να προσφέρουμε μία πραγματικά εναλλακτική πρόταση μιας διαφορετικής εξουσίας, απ' αυτή που σήμερα κυβερνάει τον τόπο».

Την ίδια στιγμή βέβαια η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να απορρίπτει την προοπτική «συνεργασίας» και κληθείς να σχολιάσει αυτή τη θέση ο Κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι δεν καταλαβαίνει «αυτή την τόσο διαρρήδην και με τέτοιους λεκτικούς ακροβατισμούς αντίδραση, κάθε φορά, του κ. Τσίπρα και του κ. Αλαβάνου» και αναρωτήθηκε: «Μήπως υπάρχει κανένα εσωτερικό τους πρόβλημα που δεν το ξέρω;».

Πάντως, ο ίδιος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «να νικήσει στις εκλογές» και πρόσθεσε ότι «πάντα ένα μεγάλο κόμμα παλεύει για την αυτοδυναμία του».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ζυμώνουν» ανώδυνες λύσεις (2008-08-05 00:00:00.0)
Νέα προσπάθεια παραπλάνησης των λαϊκών στρωμάτων (2008-06-03 00:00:00.0)
Κατατέθηκε στη Βουλή ο καλπονοθευτικός εκλογικός νόμος (2003-12-23 00:00:00.0)
Περάστε στο τραπέζι μας... (1998-07-02 00:00:00.0)
Κεντροαριστερής συνάντησης παρεπόμενα... (1997-11-13 00:00:00.0)
Εντείνονται οι διεργασίες για συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ (1997-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ