Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εντείνονται οι διεργασίες για συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ

Σε έντονη κινητικότητα μπαίνουν πλέον οι διεργασίες για την κεντροαριστερή εκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Μετά τη σχετική συζήτηση που έγινε στην ΚΠΕ του ΣΥΝ, όπου έγιναν προτάσεις να αναλάβει το κόμμα πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση της συνεργασίας και κοινής καθόδου των δύο κομμάτων στο Δήμο της Αθήνας με επικεφαλής την Μ. Δαμανάκη, προχτές το θέμα απασχόλησε την Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε με την παρουσία του Κ. Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ επαναβεβαίωσε ότι δίνει πολιτικό χαρακτήρα στις νομαρχιακές εκλογές και στην εκλογή δημάρχων στις μεγαλύτερες πόλεις.

Στη βάση αυτή - και με δεδομένη τη συμφωνία του ΣΥΝ στο σχέδιο "Καποδίστριας" και τις γενικότερες στρατηγικές επιλογές κυβέρνησης και ΕΕ - στο ΠΑΣΟΚ διευκρίνισαν ότι επιδιώκουν τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ προκρίνοντας την υποψηφιότητα της Μ. Δαμανάκη. Μάλιστα, για να διευκολύνουν, προφανώς, τη συνεργασία αυτή, αρκετά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έκαναν "κριτική" στη στάση υποστήριξης του Δ. Αβραμόπουλου από την κυβέρνηση και ζήτησαν να ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικό επίπεδο και σε επίπεδο δημοτικής ομάδας ότι δε στηρίζει το δήμαρχο Αθήνας, όπως ακριβώς ζήτησε ο ΣΥΝ και η Μ. Δαμανάκη.

Η συνέχεια για την προώθηση της κεντροαριστερής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ στην Αθήνα δίνεται σήμερα το απόγευμα (6.30μμ), οπότε συνέρχεται η ολομέλεια της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Αθήνας, στην οποία θα μιλήσει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδης με θέμα: "Πολιτικές εξελίξεις, προγραμματισμός και στόχοι του ΠΑΣΟΚ στην πορεία προς τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές".

Από την άλλη, την ίδια ώρα είχε οριστεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Α Αθήνας του κόμματος, στην οποία θα πάρει μέρος και η Μ. Δαμανάκη. Στη σύσκεψη αυτή θα ξεκαθαριστεί η τακτική του ΣΥΝ και θα καθοριστούν οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβουν για τη συνέχιση του διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ για την προώθηση της συνεργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ