Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Εδρασαν πάλι οι σκοτεινοί μηχανισμοί

Σοβαρό κρούσμα "συνακρόασης" με θύμα δημοσιογράφο, δημιουργεί μέγα θέμα

Σοβαρό κρούσμα τηλεφωνικής συνακρόασης που δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες παρακολούθησης των συνδιαλέξεων σημειώθηκε χτες στη Βουλή και συγκεκριμένα στην αίθουσα δημοσιογράφων με θύμα τον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ Γ. Διακογιάννη.

Το κρούσμα αυτό δημιουργεί μεγάλο θέμα για τη δράση των διάφορων κυκλωμάτων (παρακρατικών ή μη) πόσο μάλλον που συνέβη μέσα στο ίδιο το Κοινοβούλιο. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Ο συνάδελφος χτες το μεσημέρι όταν προσπάθησε από το τηλέφωνό του στη Βουλή να καλέσει το νούμερο της εφημερίδας του, έπεσε πάνω σε συνομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Αλ. Παπαδόπουλου με συγγενικό του πρόσωπο. Οταν ο συνάδελφος αναγνώρισε τη φωνή του υπουργού και του είπε ότι τους ακούει, ο Αλ. Παπαδόπουλος ταράχτηκε και απόρησε για το πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Να σημειωθεί ότι εκείνη τη στιγμή ο υπουργός βρισκόταν στο γραφείο του στο υπουργείο Προεδρίας που είναι απέναντι σχεδόν από το κτίριο της Βουλής.

Να σημειωθεί επίσης ότι κρούσμα υποκλοπών μέσα στη Βουλή είχαμε και πριν από λίγους μήνες όταν με αφορμή την υπόθεση με τις "λίστες πολιτικών φρονημάτων" αστυνομικών, δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες τηλεφωνικές συνομιλίες του υπαστυνόμου Σουλτάτου, συνομιλίες που γίνονταν από το γραφείο του μέσα στη Βουλή.

Αμέσως μετά το συμβάν, ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος είπε ότι θα δώσει εντολή "να ερευνηθούν τα πάντα". Πάντως ο υπεύθυνος τηλεπικοινωνιών της Βουλής αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι πιθανότερη αιτία του συμβάντος είναι η "τυχαία συνακρόαση" υπογραμμίζοντας όμως ότι αν δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο τότε "θα είναι κάτι πολύ σοβαρό" γιατί η Βουλή και το υπουργείο Προεδρίας ανήκουν σε διαφορετικά τηλεφωνικά κέντρα. Μια άλλη εξήγησε που επιχειρήθηκε να δοθεί είναι ότι γίνονται έργα στην οδό Αθηνάς και πιθανόν λόγω των έργων να προκλήθηκε η τηλεφωνική εμπλοκή. Πάντως το βράδυ ο πρόεδρος της Βουλής διαμήνυσε ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνών Τ. Μαντέλη ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα διατάξει να γίνει έρευνα στον ΟΤΕ.

Η σοβαρότητα του συμβάντος είναι προφανής γιατί έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των πρόσφατων αντιδημοκρατικών κρουσμάτων όπως η παρακολούθηση συνδικαλιστών από ασφαλίτες και η πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά απόφαση για τη δήμευση των τρακτέρ από αγρότες που συμμετείχαν στις περσινές κινητοποιήσεις.

Φυσικά εάν οι όποιοι μηχανισμοί έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τους δημοσιογράφους μέσα στη Βουλή, τότε είναι αυτονόητο ότι υπό παρακολούθηση είναι και τα κόμματα αλλά και οι βουλευτές. Σε κάθε περίπτωση πάντως απαιτείται διερεύνηση σε βάθος της καταγγελίας και όχι η οχύρωση πίσω από βολικές όπως έδειξε το παρελθόν δικαιολογίες περί "τυχαίων περιστατικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ