Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βράζει ο τόπος!

Δεν πτοεί η τρομοκρατία τους αγρότες, τόνισε ο Ορ. Κολοζώφ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ, στο θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει του αγρότες με βιομηχανίες καταδικαστικών αποφάσεων και δημεύσεις τρακτέρ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι καταδικαστικές αποφάσεις θα λειτουργήσουν με αποτρεπτικό τρόπο στις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο Ο. Κολοζώφ ήταν κατηγορηματικός: "Δε νομίζω - τουλάχιστον η ιστορία αυτό μας λέει - ότι μέτρα καταστολής, όσο σκληρά κι αν είναι, μπορούν να ανακόψουν ένα κίνημα όταν υπάρχει αντικειμενική βάση να αναπτυχθεί αυτό το κίνημα. Οταν υπάρχουν προβλήματα. Το ότι τα μέτρα που παίρνονται τρομοκρατούν και δημιουργούν μια κατάσταση ανησυχίας στους εργαζόμενους, αυτό είναι γεγονός. Αλλά δε νομίζω ότι αυτό θα αποτελέσει εμπόδιο στους εργαζόμενους να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους. Θα πάνε στις κινητοποιήσεις τους και θα βρούνε τρόπο να εκφράσουνε την αγανάκτησή τους ή να διεκδικήσουνε τα δικαιώματά τους. Από ό,τι ξέρω, τουλάχιστον βράζει ο τόπος. Και κινητοποιήσεις θα έχουμε. Θα έχουμε και μεγάλων διαστάσεων κινητοποιήσεις...".

Παράλληλα, όσον αφορά τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ο Ορέστης Κολοζώφ κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ ζητά και μέσα στα πλαίσια του ισχύοντος κανονισμού λειτουργίας, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα εκδημοκρατισμού των διαδικασιών, ώστε να ακούγονται οι απόψεις των κομμάτων και να γίνεται ουσιαστική συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ