Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθυστερούν οι προσλήψεις στα νοσοκομεία

Αναγνώρισε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Σκουλάκης, ότι υπάρχει καθυστέρηση στις προσλήψεις προσωπικού στα νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ, αλλά φρόντισε να ρίξει τις ευθύνες στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), το οποίο, όπως είπε, καθυστερεί τις σχετικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, και απαντώντας σε, σχετική με τις προσλήψεις στον τομέα της υγείας, Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα,ισχυρίστηκε ότι οι προσλήψεις στον τομέα της υγείας "αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση", ανακοινώνοντας ότι για το 1996 - 97 θα γίνουν στο χώρο της υγείας συνολικά 10.000 προσλήψεις. Παραθέτοντας μία σειρά από νούμερα προσπάθησε να πείσει ότι όλα βαίνουν καλώς στη στελέχωση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ.

Ο Απ. Τασούλας τόνισε ότι μία σειρά από νοσοκομεία, όπως της Λάρισας και της Ελευσίνας, δεν μπορούν να λειτουργήσουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην απαράδεκτη τακτική των προσλήψεων προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Επίσης τόνισε ότι παρ' όλη την παράθεση των σχετικών αριθμών από τον υφυπουργό, οι ελλείψεις προσωπικού υφίστανται κυρίως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στα νέα νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη η συζήτηση της Ερώτησης του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με την παρακολούθηση από την Ασφάλεια συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ, επειδή ο Κ. Σημίτης πραγματοποιούσε χτες ταξίδι στην Αλβανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ