Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Καμία κεντρική συμφωνία

Ο βουλευτής της ΝΔ διέψευσε τη συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση σχετικά με τις συναντήσεις του με τους αρχηγούς και στελέχη άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για το σχέδιο "Καποδίστριας" και τον εκλογικό νόμο στις δημοτικές εκλογές

Επαφές με τους αρχηγούς και στελέχη των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής Θ. Αναγνωστόπουλος, με την ιδιότητα του επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΚΕΤΑ) του κόμματός του. "Αυτό δεν υποδηλώνει καμία κεντρική συμφωνία, καμία συναλλαγή, κανένα παζάρεμα", διευκρίνισε.

Αντικείμενο των επαφών αυτών ήταν, σύμφωνα με τον Θ. Αναγνωστόπουλο, το νομοσχέδιο "Καποδίστριας" και ο εκλογικός νόμος για τις δημοτικές εκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι συναντήθηκε με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο, παρουσία του Κ. Καραμανλή στη Ρηγίλλης, καθώς και με τον πρόεδρο της ΠΟΛ. ΑΝ., Αντ. Σαμαρά. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε, θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλα. Το γεγονός ότι η Ρηγίλλης διέψευδε μέχρι χτες τις πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, προκάλεσε αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Α. Σπηλιόπουλος, που βρέθηκε "εκτεθειμένος" για τη διάψευση που είχε κάνει, έσπευσε να δηλώσει ότι δεν ήταν ενημερωμένος για τις επαφές του Θ. Αναγνωστόπουλου. Ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι καθυστέρησε να ενημερωθεί ο εκπρόσωπος του κόμματος, αλλά ενημερώθηκε αμέσως ο Κ. Καραμανλής. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι "όταν μπορώ να ομιλώ με εκπροσώπους άλλων κομμάτων, θα το κάνω".

Ο Θ. Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των επαφών με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, έθεσε υπόψη τους τις θέσεις του κόμματός του για τον εκλογικό νόμο, όπως η εκλογή του δημάρχου από την πρώτη Κυριακή με ένα ποσοστό γύρω στο 40-42%, ενώ ανέφερε ότι με τον εκλογικό νόμο που προβλέπει ο "Καποδίστριας", "τα μικρότερα κόμματα θα έχουν πρόβλημα κατάρτισης συνδυασμών στους τοπικούς δήμους, λόγω του πολυάριθμου του ψηφοδελτίου". Επανέλαβε τη θέση του Κ. Καραμανλή για "άνοιγμα προς όλες τις κοινωνικές ομάδες", καθώς και ότι κριτήριο για την ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων θα είναι "άνθρωποι καταξιωμένοι με επιφάνεια, αποδεκτοί, με εντιμότητα και διατεθειμένοι να προσφέρουν σε τοπικό επίπεδο".

  • Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αναγνωστόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο ΣΥΝ "δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε προγραμματίζει συνάντηση σε ηγετικό επίπεδο με τη ΝΔ, με αντικείμενο το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές". Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΠΟΛ. ΑΝ. Α. Γεροντόπουλος επιβεβαίωσε τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για τον "Καποδίστρια" στην πλατεία Κάνιγγος, αλλά δεν έγινε καμία συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ