Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο των ΗΠΑ

Ανακοίνωση - καταγγελία για την εγκατάσταση των 600 "Ράμπο" στη Ρόδο

Την έντονη αντίθεση και διαμαρτυρία της προς την κυβέρνηση, για την εγκατάσταση 600 Αμερικάνων στρατιωτών στη Ρόδο, διατυπώνει στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της η ΕΕΔΥΕ, που όπως τονίζει αποτελεί νέα μεγάλη πρόκληση και απροκάλυπτο δείγμα υποτέλειας, ενώ καλεί το λαό να αγωνιστεί για τη ματαίωση αυτών των εγκληματικών σχεδίων.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Από δημοσιεύματα του Τύπου, που δε διαψεύδονται από την κυβέρνηση, πληροφορούμαστε ότι άλλο ένα μέρος της χώρας μας, η Ρόδος, προετοιμάζεται να μετατραπεί σε αμερικανική βάση εξόρμησης 600 "Ράμπο". Αν πράγματι είναι έτσι, το γεγονός αυτό αποτελεί πρόκληση για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση είναι για ποιους σκοπούς και εναντίον ποιων θα χρησιμοποιηθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και τι σχέση μπορεί να έχει μια ξένη επιθετική δύναμη με την άμυνα της χώρας;

Ο καθένας ασφαλώς μπορεί και πρέπει να βγάλει το συμπέρασμα ότι απροκάλυπτα η χώρα μας μετατρέπεται σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ότι ο τόπος μας γίνεται ένα αμερικανονατοϊκό φυλάκιο για να υπηρετήσει τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια. Είναι επίσης φανερό ότι τέτοια σχέδια - ακόμα και αν προς το παρόν μπορεί να είναι σενάρια - συνδέονται με τη διχοτόμηση του Αιγαίου, τη ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου και την εδραίωση της επικυριαρχίας - κατοχής στην πραγματικότητα - της περιοχής από τις ΗΠΑ.

Η ΕΕΔΥΕ θεωρεί ακόμα και τη σιωπή και τη μη διάψευση από πλευράς κυβέρνησης - πολύ περισσότερο δε την πραγματοποίηση της εγκατάστασης Αμερικανών στρατιωτών στη Ρόδο - επικίνδυνη για τη χώρα και ολόκληρη την περιοχή. Θεωρεί ότι είναι ακόμα βήμα υποτέλειας σε μια πολιτική που δίνει "γην και ύδωρ" στους ιμπεριαλιστές. Η μετατροπή της χώρας σε μια θλιβερή αμερικανονατοϊκή επαρχία είναι ακόμα μια μεγάλη πρόκληση και προσβολή στην ιστορία του ελληνικού λαού, που είναι γεμάτη με αγώνες και αίμα για την ανεξαρτησία του.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, το λαό, και ιδιαίτερα τη νεολαία, να κινητοποιηθεί και με όλους τους τρόπους να εκφράσει τη διαμαρτυρία του.

Να αγωνιστεί για να ματαιώσει τέτοιου είδους σχέδια.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ - ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ - ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ