Σάββατο 31 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Φτηνό κρέας» 16χρονων!

Η προχτεσινή ανακοίνωση - απόφαση της κυρίας Πετραλιά και του ΟΑΕΔ δεν αποτελεί μια από τις συνήθεις «δράσεις» της κυβέρνησης προς όφελος της πλουτοκρατίας (σ.σ.: όσοι δυσανασχετούν με τον όρο «πλουτοκρατία» ας κάνουν ...«αγωγή» στον Πλάτωνα που τον χρησιμοποιούσε υποτιμητικά από τον 4ο π.Χ. αιώνα).

Οταν γίνεται επίσημη θέση μιας κυβέρνησης ότι θα επιδοτείται η ...παιδική εργασία, τότε μιλάμε για έγκλημα!

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιδοτεί τους εργοδότες (και μάλιστα με το 100% του εξευτελιστικού βασικού μισθού) για να προσλαμβάνουν στη δούλεψή τους για ένα 5μηνο τα ...16χρονα παιδιά που έχουν εγκαταλείψει το σχολείο!

Η κυβέρνηση που εμφανίζεται να έχει σαν πρώτη προτεραιότητά της την Παιδεία, φτιάχνει νόμους για να προσφέρει στις μηχανές των επιχειρηματιών 16χρονο «φτηνό κρέας».

Πρόκειται για επίσημη πολιτική! Αντί η φροντίδα του κράτους να είναι κανένα - μα κανένα - παιδί να μην παρατάει τα θρανία πριν τουλάχιστον τελειώσει το Λύκειο, αντί ο στόχος να είναι όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα στη γνώση και στη μόρφωση, αντί να αποτελεί πρώτο μέλημα η εξάλειψη κάθε εστίας παιδικής εκμετάλλευσης, η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή πάει ένα βήμα παραπέρα την «πρόταση» Παπανδρέου στο Λαύριο για την ανασφάλιστη εργασία των νέων!

Η κυβέρνηση της «επανίδρυσης» είναι γνήσιος συνεχιστής των προηγούμενων που έστελναν τους 16άρηδες στα «μαθητοδικεία». Τώρα όχι μόνο δεν παίρνουν μέτρα προάσπισης του δικαιώματος των παιδιών να είναι παιδιά και να μαθαίνουν γράμματα, αλλά και επιδοτούν τους βιομήχανους για κάθε «κάλφα» που θα πέσει στα χέρια τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ