ΒΟΛΟΣ
Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση για τα συμφέροντα των εργαζομένων

Αποσπάσματα από την ομιλία του Κ. Παρασκευά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Φεστιβάλ την περασμένη Κυριακή

Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2008

«Τιμάμε τα 90 χρόνια της δράσης του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ, προσπαθώντας να αντλήσουμε διδάγματα, να γίνουμε πιο ικανοί στην προώθηση της στρατηγικής του Κόμματος, στην οργάνωση της εργατικής τάξης και της νεολαίας στην πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.

Η ένταση της δράσης για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος και της ΚΝΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι η καλύτερη τιμή στην ηρωική πορεία του ΚΚΕ».

Δίνοντας το στίγμα του γιορτασμού των 90 χρόνων του Κόμματος και, ταυτόχρονα, το στίγμα των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μίλησε την προηγούμενη Κυριακή στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο Βόλο. Ο Κ. Παρασκευάς τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η ιστορία του Κόμματος, η προσφορά του για τα δίκαια της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, το Πρόγραμμά του αποτελούν εγγύηση ότι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να υπερασπίζεται αταλάντευτα και με συνέπεια τα δικαιώματα των εργαζομένων και να προωθεί ταυτόχρονα την κοινωνικοπολιτική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για βαθιές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας, για να έρθει στην εξουσία η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, γιατί αυτό είναι το αίτημα της εποχής, αυτό ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αποτελεί εγγύηση ότι είναι η μόνη δύναμη που σε καμία περίπτωση δε θα βάλει πλάτη να ξεπεράσει η αστική τάξη και το αστικό πολιτικό σύστημα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική με την ίδια ευκολία που το έκανε μέχρι σήμερα.

Το ΚΚΕ αντιπαλεύει τα αντιλαϊκά σενάρια για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος μέσα από την αναδιάταξη των αστικών πολιτικών δυνάμεων και τις κυβερνήσεις συνεργασίας, που έχουν στόχο την παγίδευση των εργαζομένων σε νέες αυταπάτες. Παλεύει για την ανατροπή της αστικής εξουσίας, για να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Προειδοποιεί και προετοιμάζει τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχουν περιθώρια φιλολαϊκής διαχείρισης από κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, όσο δε θα ανατρέπεται η εξουσία των μονοπωλίων. Οι συγκεκριμένες δυνάμεις όχι μόνο δεν έχουν σκοπό να θίξουν τα συγκεκριμένα συμφέροντα, αλλά αποτελούν εγγύηση για το σύστημα ότι μπορούν να το υπηρετήσουν καλύτερα, εξαπατώντας και καθιστώντας συνυπεύθυνο το λαϊκό κίνημα στην αντιλαϊκή διαχείριση.

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι διαθέσιμη εφεδρεία του συστήματος, προκειμένου, αν και όταν χρειαστεί, να στηρίξει και να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ. Είναι η τράπεζα αίματος του συστήματος».

Απέναντι σε όλα αυτά απάντηση υπάρχει, τόνισε ο Κ. Παρασκευάς και κάλεσε: «Να αδυνατίσουν πολιτικά ακόμα περισσότερο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Να αποδυναμωθούν ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. Να ισχυροποιηθεί τώρα αποφασιστικά το ΚΚΕ. Να γίνουν αποφασιστικά βήματα στην ανασύνταξη και ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να βάλει ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις (2018-05-26 00:00:00.0)
Στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» η Πολιτική Απόφαση του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ (2017-04-06 00:00:00.0)
Σε Μακεδονία και Θράκη (2017-03-21 00:00:00.0)
Ξεκινάμε με την πανεξόρμηση για την πλατιά διάδοση των Θέσεων (2016-12-18 00:00:00.0)
Για τις Θέσεις και το Πρόγραμμα (2013-03-31 00:00:00.0)
Την Κυριακή δημοσιεύονται οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου (2006-01-10 00:00:00.0)