Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Την Κυριακή δημοσιεύονται οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου

Δημοσιεύονται την Κυριακή 15 Γενάρη, σε ειδικό ένθετο με το «Ριζοσπάστη» και τον «Οδηγητή» οι Θέσεις του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ για το 9ο Συνέδριο της Οργάνωσης, το οποίο θα γίνει στις 12, 13 και 14 Μάη, με σύνθημα: «ΚΝΕ γερή και μαζική - Με τη Νεολαία, για το Μέτωπο, τη Λαϊκή Εξουσία, το Σοσιαλισμό».

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης στο Κεντρικό Συμβούλιο για το κείμενο των Θέσεων και τη δημοσίευσή του, ξεκινάει η παρουσίαση και η συζήτηση του κειμένου των Θέσεων στα όργανα και τις οργανώσεις της ΚΝΕ, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και δημόσιος διάλογος.

Η Οργάνωση ξεκινάει, λοιπόν, από αυτή την Κυριακή με πλατιά, μαζική πανεξόρμηση σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να φτάσουν οι Θέσεις του ΚΣ σε πλατιά τμήματα της νεολαίας. Η ΚΝΕ απευθυνόμενη στους νέους και τις νέες, ειδικά στους νέους εργαζόμενους και αυτούς που ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, θέλει να ακούσει τη γνώμη, τις απόψεις, την κριτική και τις παρατηρήσεις τους. Αυτή η συζήτηση θα απλωθεί καθ' όλη της διάρκεια της προσυνεδριακής διαδικασίας και φυσικά θα ληφθεί υπόψη στο Συνέδριο.

Η ΚΝΕ προχωράει με αισιοδοξία στο 9ο Συνέδριό της, που έχει ως βασικό θέμα το πώς η Οργάνωση θα ανταποκριθεί με μεγαλύτερη επάρκεια και ικανότητα στο ρόλο της, ως επαναστατική οργάνωση της ελληνικής νεολαίας, ως νεολαία του ΚΚΕ. Οπλισμένη με τις αποφάσεις του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για την ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος, με το Πρόγραμμα του ΚΚΕ, αλλά και τα ντοκουμέντα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έκανε το Κόμμα για τη δράση του για τα προβλήματα της νεολαίας και τη στήριξη της ΚΝΕ, η Οργάνωση πορεύεται με αποφασιστικότητα προς το 9ο Συνέδριό της.

Λαμβάνοντας υπόψη ακριβώς τους παραπάνω σημαντικότατους σταθμούς στην πορεία του ΚΚΕ, γίνεται κατανοητό ότι το 9ο Συνέδριο, η συζήτηση που θα προηγηθεί του Συνεδρίου, οι αποφάσεις του και, ακόμα περισσότερο, η υλοποίηση των αποφάσεών του δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο της ΚΝΕ, αλλά και το ίδιο το ΚΚΕ, που στρέφει με αποφασιστικότητα την προσοχή του στα προβλήματα της νέας γενιάς.

Το κείμενο των Θέσεων του ΚΣ της ΚΝΕ χωρίζεται σε δυο μέρη που εξετάζουν: Τις εξελίξεις στη ζωή της νεολαίας και την πορεία της ΚΝΕ, το πρώτο, και τα καθήκοντα της ΚΝΕ έως το 10ο Συνέδριο της Οργάνωσης, το δεύτερο. Τα καθήκοντα αυτά, εκπορεύονται από την ανάγκη να κερδηθεί η νεολαία με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Μετώπου, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, να κάνει η νεολαία δική της υπόθεση την πάλη για το σοσιαλισμό, που είναι ρεαλιστικός επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Κάτω από αυτό το πρίσμα εντοπίζεται η ανάγκη ιδεολογικοπολιτικής, ποσοτικής και μαζικής ισχυροποίησης της ΚΝΕ, καθώς και η ανάγκη αναζωογόνησης του νεολαιίστικου κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ