Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετοιμο να συναινέσει το ΠΑΣΟΚ

Ετοιμο να συναινέσει είναι το ΠΑΣΟΚ σε μια αναθεώρηση του Συντάγματος που θα τεθεί στην υπηρεσία της προώθησης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, στηρίζοντας πλήρως την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.

Μπορεί χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασάκης, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αναθεώρηση, να δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «αντιμετωπίζει το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος με όρους επικοινωνιακούς», αλλά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «τοποθετηθεί θετικά στο θέμα της αναθεώρησης».

Το ΠΑΣΟΚ μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος θα στηρίξει την προώθηση κάθε αντιλαϊκής πολιτικής και μάλιστα χτες ο Ν. Αθανασάκης εγκάλεσε την κυβέρνηση για «ανυπαρξία» στο πεδίο των «μεταρρυθμίσεων», είτε για «μεταρρυθμίσεις» που κινούνται σε «λάθος κατεύθυνση». Ο ίδιος έφτασε σε σημείο να καλέσει την κυβέρνηση να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς και να μεταθέσει τις «μεταρρυθμίσεις» για μετά την αναθεώρηση, τονίζοντας ότι «σε τίποτα δεν εμποδίζει το Σύνταγμα της χώρας την κυβέρνηση να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα»...

Εξάλλου χτες η Β. Παπανδρέου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, υπερασπιζόμενη το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και δείχνοντας το δρόμο στην κυβέρνηση, στήριξε τις επιλογές της τονίζοντας μάλιστα ότι «η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και των δημοσίων επιχειρήσεων, ξεκίνησε επί ΠΑΣΟΚ». Βέβαια, η ίδια εντελώς προκλητικά υποστήριξε ότι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής από τη ΝΔ «είναι επεμβάσεις στο χώρο των τραπεζών και των δημοσίων επιχειρήσεων, με στόχο να τα ξεπουλήσει».

Την ίδια στιγμή και ενώ ο Γ. Παπανδρέου προχωρεί σε αλλαγές προσώπων στο ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να πείσει ότι το κόμμα του «ανανεώνεται», με στόχο την ανακατάληψη της εξουσίας, ο Ευαγ. Βενιζέλος ανεβάζοντας τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, με συνέντευξή του στο «Εθνος» δήλωσε ότι το «με τέτοια κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ δε δικαιούται να χάσει τις εκλογές».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές για τις επιλογές του Γ. Παπανδρέου και για την «ανανέωση» που προωθεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι οι πολίτες ζητούν από το ΠΑΣΟΚ «πέρα από έναν εναλλακτικό πρωθυπουργό, και μια εναλλακτική ομάδα βασικών κυβερνητικών στελεχών».

Ο ίδιος συγχρόνως υποστήριξε ότι πρέπει να «διεξαχθεί ένας διάλογος άλλου τύπου ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, το ΣΥΝ και όλες τις άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της ευρύτερης Αριστεράς». Μέσα από αυτόν το «διάλογο», όπως ισχυρίστηκε, θα αρθούν «παρεξηγήσεις και στερεότυπα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ