Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΑΚΚΑΤΟΣ

Συγγραφέας - Δημοσιογράφος

«"Ενα φάντασμα τριγυρίζει την Ευρώπη. Το φάντασμα του Κομμουνισμού. Ολες οι δυνάμεις της γέρικης Ευρώπης ενώθηκαν σε ιερή συμμαχία για να το πολεμήσουν. Ο Πάπας κι ο Τσάρος, ο Μέτερνιχ και ο Γκιζό, οι Γάλλοι ριζοσπάστες και οι Γερμανοί αστυνομικοί".

Με αυτά τα λόγια άρχιζαν πριν από 158 χρόνια, το 1848, ο Μαρξ και ο Ενγκελς το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο" τους.

Η ιστορία και η κοινωνική εξέλιξη δεν κινούνται ευθύγραμμα. Προχωράνε με μεγάλα ή μικρότερα βήματα ή και άλματα, αλλά και με ιστορικά πισωγυρίσματα. Ομως, τηρουμένων των αναλογιών, κάποτε η Ιστορία επαναλαμβάνεται.

Αυτό το φάντασμα του 1848, που τάραζε τότε τον ύπνο της Ιεράς Συμμαχίας του Μέτερνιχ, εξακολουθεί και σήμερα να ταράζει τον ύπνο των κληρονόμων της, της νέας Ιεράς Συμμαχίας της "Νέας τάξης". Αυτών που έχουν καταδικάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ανθρωπότητας σε ανείπωτη οδύνη, εξαθλίωση, φρίκη και σκλαβιά. Αυτών που με την "αντιτρομοκρατία" τους έχουν επιβάλει τη μεγαλύτερη κρατική τρομοκρατία στην Ιστορία του Κόσμου, το τρομερότερο αστυνομικό ηλεκτρονικό κράτος, που μπροστά του ωχριά και η ζοφερότερη φαντασία, αυτών που έχουνε ήδη καταργήσει το μεγαλύτερο μέρος των κοινωνικών κατακτήσεων της Ανθρωπότητας από το Σικάγο του 1886 κι εδώ και σχεδόν όλα τα κατακτημένα με ποταμούς αιμάτων ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες των Λαών από τη Μεγάλη Γαλλική Επανάσταση κι εδώ.

Ζούμε σε μια από τις ζοφερότερες περιόδους της Ανθρώπινης Ιστορίας που εξακολουθεί να είναι Προϊστορία.

Από το επίπεδο των αγώνων των εργαζομένων όλης της γης και όλων των Λαών ενάντια σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, εξαρτάται, στην κυριολεξία, η τύχη της Ανθρωπότητας.

Το επαίσχυντο μνημόνιο του απερίγραπτου Σουηδού βουλευτή, που καταδικάζει την κομμουνιστική ιδεολογία - ανώτερο ιδεώδες της Ανθρωπότητας - και που "καταργεί" την Πάλη των Τάξεων μετά τον Χίτλερ και συντροφία, κείμενο που έχει ήδη εγκριθεί από την Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης και το εισηγούνται στην προσεχή κοινοβουλευτική του συνέλευση, δείχνει πως οι όπου γης εκμεταλλευτές και στυλοβάτες του καθεστώτος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, εξακολουθούν να τρέμουνε το φάντασμα του 1848, που εξακολουθεί αδιάκοπα να ταράζει τον ύπνο τους.

- Κάτω τα χέρια από τις Ελευθερίες και τα Δικαιώματα των Εργαζομένων και των Λαών!

- Απερίφραστη καταδίκη του επαίσχυντου μνημονίου των εκμεταλλευτών»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ