Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΛΑΣΙΘΙ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα

Το Δημοτικό Διαμέρισμα Μαρωνιάς του Δήμου Σητείας ονοματοδοτεί δρόμο στη μνήμη «θύματος των κομμουνιστοσυμμοριτών»!

Τα αντικομμουνιστικά του αισθήματα βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει το Δημοτικό Διαμέρισμα Μαρωνιάς του Δήμου Σητείας, καθώς με ανακοίνωσή του πληροφορεί τους δημότες πως ονοματοδοτεί οδό στη μνήμη ...«θύματος κομμουνιστοσυμμοριτών» και συγκεκριμένα του Ιωάν. Ν. Δερμιτζάκη. Πρόκληση αποτελεί και η προσπάθεια ταύτισης, εμμέσως, των κομμουνιστών με την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», αφού στην ίδια λίστα αναφέρεται πως δίδεται σε οδό και τιμάται το όνομα του Κων. Ανδρουλιδάκη ως θύματος της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Την απόφαση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λασιθίου του ΚΚΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Πρόκειται για ένα επικίνδυνο φαινόμενο που προετοιμάζει το έδαφος για την υιοθέτηση αντιδραστικών αντιλήψεων που μιλάνε για... "θύματα" κομμουνιστών για τους οποίους μπορεί να στήνονται και αγάλματα και να αναγράφονται τα ονόματά τους στις οδούς των πόλεων. Ενώ οι κομμουνιστές παρουσιάζονται σαν "μιάσματα, οι θύτες και όχι τα θύματα του εμφύλιου πολέμου και του μετεμφυλιακού κράτους που τους έστελνε στα ξερονήσια και τις φυλακές"».

Πέρα από τον ταξικό ρεβανσισμό που αποδεικνύει η συγκεκριμένη πρόταση ονοματοδοσίας οδού, τονίζεται, πρακτικά στρώνει το δρόμο για να συνεχιστεί το κυνήγι μαγισσών που την τελευταία δεκαπενταετία λαμβάνει χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο. «Πρέπει να γνωρίζετε, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, ότι ήδη σε αρκετά κράτη, σε χώρες μέλη της ΕΕ, τα ΚΚ είναι εκτός νόμου, οι πρώην συνεργάτες των ναζί ανακηρύσσονται σε κρατικούς ήρωες, τους στήνουν ανδριάντες και μέλη και στελέχη των Κομμουνιστικών Κομμάτων είναι στη φυλακή».

Αλλά, οι κομμουνιστές, τονίζει η ανακοίνωση της ΝΕ Λασιθίου: «Είμαστε υπερήφανοι για το παρελθόν μας, τα εκατομμύρια των νεκρών κομμουνιστών, προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στους χιτλεροφασίστες κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τους χίτες και τους ταγματασφαλίτες. Είμαστε υπερήφανοι για τους κοινωνικούς και πολιτικούς μας αγώνες που δίνουμε καθημερινά ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Καταλήγοντας, η ΝΕ καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας να καταδικάσει την ενέργεια αυτή που όπως σημειώνει, μας γυρνά χρόνια πίσω και να μην κάνει αποδεκτή τη συγκριμένη εμφυλιοπολεμική πρόταση ονοματοδοσίας οδού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ