Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΕΕΔΥΕ
Η τρομοκρατία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων δε θα περάσει

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε ανακοίνωσή της, σχετικά με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προωθεί το Συμβούλιο της Ευρώπης, σημειώνει τα παρακάτω:

«Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την προσπάθεια συγκεκριμένων αντιδραστικών κύκλων να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης το σχέδιο απόφασης και το ανάλογο σχέδιο σύστασης σχετικά με «την ανάγκη διεθνούς καταδίκης του κομμουνισμού».

Πρόκειται για ένα απαράδεκτο κείμενο, το οποίο προσβάλλει την ιστορική μνήμη των λαών, καθώς εξομοιώνει το ναζισμό με τον κομμουνισμό. Επιχειρεί έτσι να διαγράψει από την ιστορία τα εκατομμύρια των νεκρών της Σοβιετικής Ενωσης και των αντιφασιστικών λαϊκών κινημάτων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ειρήνη.

Το εν λόγω σχέδιο απόφασης στρέφεται στην πραγματικότητα ενάντια σε όποιον αμφισβητεί την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, ενάντια σε όσους αγωνίζονται ενάντια στο δόγμα του προληπτικού πολέμου που έχουν υιοθετήσει οι ΗΠΑ, το NATO και η ΕΕ και βάσει του οποίου ετοιμάζονται να εξαπολύσουν τους επόμενους πολέμους με στόχο το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, τον έλεγχο των σημαντικότερων πλουτοπαραγωγικών πηγών και την καταλήστευση των λαών.

Το σχέδιο απόφασης για την καταδίκη των δήθεν εγκλημάτων του κομμουνισμού έχει ως στόχο την τρομοκράτηση των λαών, τη συκοφάντηση των προοδευτικών ιδεών. Δεν είναι τυχαίο ότι στο σχετικό κείμενο γίνεται επιτηδευμένη προσπάθεια να ταυτιστεί ο κομμουνισμός με την τρομοκρατία.

Παράλληλα, το αντικομμουνιστικό αυτό ντοκουμέντο αποτελεί προανάκρουσμα νέων επεμβάσεων στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών, προκειμένου να εμποδιστούν οι λαοί να χαράξουν μόνοι τους το μέλλον που επιθυμούν. Είναι φανερή η έγνοια των συντακτών του κειμένου, οι οποίοι ανησυχούν για τη «νοσταλγία του κομμουνισμού» που παρατηρείται σε πολλές πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Το ντοκουμέντο αυτό, αν τελικά υιοθετηθεί, θα σημάνει διώξεις σε βάρος κάθε δημοκράτη και πατριώτη, θα οδηγήσει στη δημιουργία σε κάθε ευρωπαϊκό κράτος επιτροπών «μακαρθικού» τύπου.

Είναι βέβαιο ότι το αντικομμουνιστικό ντοκουμέντο θα χρησιμοποιηθεί για να εξαπολυθούν νέες επιθετικές ενέργειες σε βάρος των λαών της Κούβας, της Βενεζουέλας, του Βιετνάμ, της ΛΔ της Κορέας, της ΛΔ Κίνας, θα χρησιμοποιηθεί επίσης στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνιστών, προκειμένου να ασκηθούν ποικιλόμορφες πιέσεις στη Ρωσία.

Πρόκειται τελικά για ένα απαράδεκτο, φασιστικής έμπνευσης κείμενο, το οποίο πρέπει να αποσυρθεί και να καταδικαστεί στη συνείδηση των λαών.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τους Ελληνες βουλευτές να απαιτήσουν την απόσυρση του αντικομμουνιστικού σχεδίου απόφασης και σε κάθε περίπτωση να το καταψηφίσουν και να αντιταχθούν έμπρακτα σε τέτοιες λογικές.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι λαοί και τα φιλειρηνικά κινήματα θα συντρίψουν τις άθλιες, βάρβαρες επιδιώξεις των αρχιτεκτόνων της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρούν να προωθηθούν είτε με το πρόσχημα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» είτε με την ένταση του αντικομμουνισμού και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας.

Η τρομοκρατία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων δε θα περάσει»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτάσεις για αντικομμουνιστικά μέτρα (2011-04-02 00:00:00.0)
Να ανακληθεί τώρα (2006-01-13 00:00:00.0)
Να μην περάσει η αισχρή αντικομμουνιστική πρωτοβουλία (2006-01-11 00:00:00.0)
Το ξαναζωντάνεμα ενός φαντάσματος (2005-09-10 00:00:00.0)
Κατάπτυστο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (2004-02-13 00:00:00.0)
Απάντηση σε αντικομμουνιστικό λιβελογράφημα (1998-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ