Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δημοκρατικά αντανακλαστικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Σε ενεργοποίηση των δημοκρατικών αντανακλαστικών του λαού μας οδηγεί το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, που προωθείται για ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται από προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων, δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που συνεπάγεται η νέα αντικομμουνιστική εκστρατεία στην Ευρώπη για όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους.

Χαρακτηριστικά, απ' αυτή την άποψη, είναι και τα άρθρα, που δημοσιεύονται στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία» - από τοπικούς παράγοντες που δε σχετίζονται πολιτικά με το ΚΚΕ - τα οποία απηχούν τη γενικότερη αντίληψη που διαμορφώνεται στην κοινή γνώμη της περιοχής και γενικότερα. Γράφει, ανάμεσα στα άλλα, ο Βασίλης Σιουζουλής: «Πιστεύω πως με την πρότασή τους (σ.σ. αναφέρεται στους εμπνευστές του μνημονίου), θέλουν να δημιουργήσουν κατάσταση εχθρική για το σοσιαλισμό, να γίνει συστηματική προπαγάνδα στους νέους, να αντιπαθήσουν τις ιδέες του και να τον αποφύγουν, για να έχει το "κεφάλαιο" ελεύθερο πεδίο δράσης να κάνει αυτά που το συμφέρουν».

Και ο Ν. Ι. Μεγαδούκας, μεταξύ των άλλων, σημειώνει: «Ενδεχομένως, πέραν της προσπάθειας να αναθεωρηθεί η Ιστορία και να προσαρμοστεί στα μέτρα των νικητών του Ψυχρού Πολέμου, να υπάρχει φόβος, ότι οι αξίες της κομμουνιστικής ιδεολογίας, όπως η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη, εξακολουθούν να ελκύουν, να ασκούν γοητεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ