Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διόδια παντού!

Η υλοποίηση του σεναρίου για επιβολή διοδίων στο κέντρο της Αθήνας, αν και όταν πρωτακούστηκε φάνταζε ως υπερβολή, δεν είναι τόσο μακρινή, αφού μια σειρά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προχωρούν στην εφαρμογή του.

Με το νέο έτος, η Στοκχόλμη, μετά το Λονδίνο και το Οσλο, είναι η τρίτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που θα χρεώνει «τέλη κυκλοφοριακής συμφόρησης», ύψους 10 - 20 σουηδικών κορονών (1 - 2 ευρώ), στους οδηγούς που επιθυμούν να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης, κατά τις εργάσιμες μέρες, από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 6.30 το απόγευμα. Το μέτρο θα εφαρμοστεί δοκιμαστικά για εφτά μήνες και στη συνέχεια οι κάτοικοι της Στοκχόλμης θα αποφασίσουν με δημοψήφισμα τη μονιμοποίηση ή την κατάργησή του.

Οι εμπνευστές του μέτρου υποστηρίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μειωθεί αισθητά η κίνηση στους δρόμους του κέντρου, τα μποτιλιαρίσματα και η ατμοσφαιρική ρύπανση. Προβλήματα, που βασανίζουν και την Αθήνα των αρκετών εκατομμυρίων κατοίκων και στα οποία θα «πατήσουν» για την εφαρμογή του μέτρου και στη χώρα μας. Κι από πάνω, θα ισχυριστούν ότι το μέτρο είναι δίκαιο, αφού, ο «ρυπαίνων θα πληρώνει». Οσο, για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προαναφερομένων προβλημάτων και, επομένως, το ξερίζωμα των αιτιών γέννησής τους, ούτε λόγος να γίνεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ