Τρίτη 10 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οι λαοί και τα κινήματά τους να το σταματήσουν

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σημειώνει:

«Το ανιστόρητο αντικομμουνιστικό μνημόνιο δεν αφορά μόνο στους κομμουνιστές, αφορά όλους και όλες, γι' αυτό οι λαοί και τα κινήματά τους, δεν πρέπει να το αφήσουν να φτάσει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 24-27 του Γενάρη.

Οι λαοί και τα κινήματά τους πρέπει να το σταματήσουν, διότι με πρόσχημα τους κομμουνιστές:

-- Παραχαράσσει προκλητικά την Ιστορία.

-- Προσβάλλει την ιστορική μνήμη των λαών που έδωσαν εκατομμύρια νεκρούς στον αντιφασιστικό αγώνα και κύρια του σοβιετικού λαού με τα 25.000.000 νεκρούς.

-- Στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

-- Ποινικοποιεί την αγωνιστική δράση.

-- Δρομολογεί την επιβολή και άλλων αντιλαϊκών μέτρων.

-- Επιδιώκει να φιμώσει τις αντιιμπεριαλιστικές κραυγές που πληθαίνουν, όσο η βαρβαρότητα ενάντια σε κατακτήσεις και δικαιώματα αυξάνεται.

Η ΟΓΕ, κομμάτι του λαϊκού κινήματος της χώρας μας εδώ και 30 χρόνια, που πήρε τη σκυτάλη του αγώνα από τις γυναίκες της Εθνικής μας Αντίστασης και του ΔΣΕ, έχει χρέος να αποτίσει φόρο τιμής στα αμέτρητα θύματα του φασισμού κατά το β' παγκόσμιο πόλεμο, αλλά και κατά την εφτάχρονη δικτατορία. Την "προνομιακή" μεταχείριση από το φασισμό, πρώτα των κομμουνιστών και κομμουνιστριών, αλλά και των "συνοδοιπόρων" με φυλακές, εξορίες, εκτελέσεις, βασανιστήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν μπορεί να τα εξαφανίσει κανένα μνημόνιο της νέας τάξης πραγμάτων. Τα Καλάβρυτα, το Δίστομο, ο Χορτιάτης, οι 200 της Καισαριανής και τόσα άλλα ναζιστικά εγκλήματα δε διαγράφονται από τη συλλογική, την ιστορική μνήμη του λαού μας.

Η ΟΓΕ κάνει έκκληση στις γυναίκες, στις νέες γυναίκες της χώρας μας, που δε γνωρίζουν την ιστορική αλήθεια μέσα από τα «εκσυγχρονιστικά» προγράμματα της εκπαίδευσης, να ορθώσουν ένα σθεναρό ΟΧΙ στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως και της φίμωσης των λαϊκών αγώνων που αντιπαλεύουν τους ιμπεριαλιστές και τα στηρίγματά τους.

Ο ελληνικός λαός - ο οποίος έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα πολεμώντας το φασισμό - οι πολιτικοί του σχηματισμοί, οι οργανωμένες κοινωνικές του δυνάμεις, οι άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού, ξέρουν καλά ότι τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες είναι ταυτισμένα με την ελευθερία της πάλης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς καταπίεση. Οπως ξέρουν καλά ότι η αφαίρεση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών αρχίζει πάντα από τη δίωξη των κομμουνιστών μέχρι να φτάσει σε όλους και όλες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάζουν το αντικομμουνιστικό μνημόνιο (2006-02-22 00:00:00.0)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ. (2006-02-04 00:00:00.0)
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ (2006-01-24 00:00:00.0)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΜΑΡΟΥΔΗΣ (2006-01-20 00:00:00.0)
Μαζική καταδίκη του αντιδραστικού κειμένου (2006-01-12 00:00:00.0)
Υπογραφές για να αποσυρθεί (2006-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ