Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν το αντικομμουνιστικό μνημόνιο

Συνεχίζεται η έκδοση αποφάσεων και ψηφισμάτων καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου:

Η Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού, σε ψήφισμα -καταγγελία που εξέδωσε επισημαίνει: «Το φασιστικής έμπνευσης και ιδεολογίας μνημόνιο στοχεύει, ύπουλα, να συντρίψει κάθε αντίσταση των λαών στη νέα τάξη, που προωθεί με τη βία, τα όπλα και την τρομοκράτηση των εργαζομένων».

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Διαμερίσματος Δήμου Αθηναίων, επισημαίνει ότι το μνημόνιο «είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης και αποτελεί προσβολή στα εκατομμύρια νεκρούς κομμουνιστές, θύματα του ναζισμού - φασισμού στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεθώνης Μεσσηνίας σε ψήφισμά του τονίζει ότι «με το μνημόνιο επιχειρείται εμμέσως, στο όνομα της "κομμουνιστικής απειλής", να ανοίξει ο δρόμος για αντιδραστικές, αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές εκτροπές στο μέλλον».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Κούταλης Λήμνου, σε ομόφωνη απόφασή του τονίζει ότι αποτελεί «πρόκληση η προσπάθεια εξάλειψης από τη μνήμη των λαών στοιχείων της κομμουνιστικής ιδεολογίας, όπως ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία, αλληλεγγύη, εξομοίωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό και προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων κομμουνιστών που θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στο φασισμό στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα δεν αγγίζει μόνο τους αριστερούς και τους κομμουνιστές. Ανοίγει την κερκόπορτα για κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των λαών».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Εύβοιας, επισημαίνει σε ψήφισμά του ότι οι κύκλοι που προώθησαν το αντικομμουνιστικό μνημόνιο είναι οι ίδιοι που φυλακίζουν, βασανίζουν και σκοτώνουν καθημερινά αθώους και παραβιάζουν κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Είναι οι ίδιοι που κατάφεραν στο Ευρωκοινοβούλιο να πάρουν την πρωτοφανή απόφαση του περιορισμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την παρακολούθηση όλων μας, στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δεσκάτης Γρεβενών, σε ψήφισμά του τονίζει: «Εχουμε όλοι μας ιστορικό χρέος να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να καταγγείλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το κατάπτυστο μνημόνιο και να επιβάλλουμε την άμεση και διά παντός απόσυρσή του».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλονής Λέσβου, σε ομόφωνο ψήφισμά του τονίζει: «Η προσπάθεια εξομοίωσης του κομμουνισμού με τον ναζισμό αποτελεί πρόκληση προς την ιστορική αλήθεια». Και προσθέτει: «Στόχος τους δεν είναι μόνο οι κομμουνιστές αλλά όλοι οι λαοί που αρχίζουν να κινούνται ενάντια στη βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Καταναλωτών Λέσβου εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του και τονίζει: «Σε μια εποχή που οι κοινωνικοί αγώνες για την ουσιαστική δημοκρατία είναι τόσο αναγκαίοι, που ο ολοκληρωτισμός της ιδεολογίας της "αγοράς" εξοστρακίζει κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, που η δικαιοσύνη των οικονομικά ισχυρών γίνονται νόμοι της αγοράς, το Συμβούλιο της Ευρώπης ανακαλύπτει εχθρούς και προσπαθεί να ανασκευάσει την ιστορική μνήμη του μέλλοντος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ