Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΩΣ «ΕΙΔΕ» Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μονόστηλα και ... επιστημονική φαντασία

Από την προχτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ για τις τοπικές εκλογές
Από την προχτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΚΚΕ για τις τοπικές εκλογές
Υποβαθμισμένο αλλά και με αρκετή δόση ...επιστημονικής φαντασίας παρουσιάστηκε χτες από την πλειοψηφία του Τύπου το θέμα της συνέντευξης Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία παρουσιάστηκε η πανελλαδική συνεργασία του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών ενόψει των τοπικών εκλογών, καθώς και οι υποψηφιότητες που στηρίζει το ΚΚΕ στους δήμους και τις νομαρχίες της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο σε δύο, στην «Καθημερινή» και το «Λόγο», το θέμα βρίσκεται στην πρώτη σελίδα. Σχεδόν σε όλες τις εφημερίδες δεν είναι, ούτε καν, πρώτο θέμα, στη σελίδα που παρουσιάζεται. Σχεδόν το σύνολο του Τύπου εστιάζει στο γεγονός πως το ΚΚΕ δε δέχεται τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Προφανώς, αποκύημα της φαντασίας του συντάκτη της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» Π. Τσούτσια ο οποίος ...είδε «"Κόκκινο" σε Λιάνα», όπως αναφέρει ο τίτλος του θέματος στην εφημερίδα. Σε αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας εστιάζει ο δημοσιογράφος, παραβλέποντας και τη συνέντευξη (σ.σ. μικρή αναφορά) και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των πολιτικών σχηματισμών που συμμετείχαν. Επιπλέον, επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες - όπως γράφει - «η ΚΕ επέλεξε μια "αμιγώς" κομματική υποψηφιότητα». Στο ίδιο μήκος κύματος, το ...«αδελφό» έντυπο «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», που με ανυπόγραφο ρεπορτάζ επικαλείται πληροφορίες - προφανώς τις ίδιες με του «ΕΘΝΟΥΣ» - και γράφει: «Για τις δύο προτάσεις» που «κατατέθηκαν στο ΠΓ» για το Δήμο Αθήνας...


«Οι 9 του ΚΚΕ για Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας». Στον υπέρτιτλο γράφει: «Παπαρήγα: Δε δεχόμαστε στήριξη από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ». «Χαλβατζής και Πάντζας», είναι ο τίτλος της «Καθημερινής» στην πρώτη της σελίδα για το θέμα όπου γράφει πως οι δύο παραπάνω θα είναι υποψήφιοι με το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ στο Δήμο Αθήνας και τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. «Τα Νέα» γράφουν πως «το ΚΚΕ δε θα στηρίξει υποψήφιο από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στο δεύτερο γύρο». «ΚΚΕ: Οι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές», είναι ο τίτλος του «Ελεύθερου Τύπου» στην ένατη σελίδα της εφημερίδας. Στο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Αλ. Παπαρήγα εμφανίστηκε «αρνητική σε συνεργασία με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ». Η συντάκτρια δεν αναφέρει καθόλου τις συνεργασίες του ΚΚΕ, παρά μόνο σε συγκεκριμένες υποψηφιότητες στελεχών του ΔΗΚΚΙ. Εξαφανισμένες είναι η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Λίγες παραπάνω από 100 λέξεις είναι ο χώρος που διαθέτει η «Απογευματινή» για τους «υποψήφιους του ΚΚΕ». Χαρακτηριστικό της υποβάθμισης του θέματος είναι πως βρίσκεται στη σχολιογραφική στήλη της εφημερίδας και μόνο! Ενα μονόστηλο «αφιερώνει» το «Βήμα» για τους «υποψηφίους του ΚΚΕ στους δήμους και νομαρχίες Αττικής και Θεσσαλονίκης», όπως αναφέρει στον τίτλο το μικρό ρεπορτάζ. «Ανακοίνωσε τους υποψηφίους του το ΚΚΕ» γράφει η «Βραδυνή» στο δεύτερο θέμα εσωτερικής σελίδας. «Υποψήφιος υπερνομάρχης ο Γιώργος Μαυρίκος» γράφει η «Αυγή» στη δεύτερη σελίδα της. Στην τρίτη σελίδα της ασχολείται με το θέμα η «Αυριανή» με ένα μικρό κείμενο με τον τίτλο «οι υποψήφιοι στις δημοτικές για το ΚΚΕ». Η «Χώρα» έχει ρεπορτάζ με τίτλο «Αποκλείει συνεργασίες με άλλα κόμματα». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο «Ελεύθερος», που τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του «Οχι σε συμμαχίες με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ