Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΧΙ» στην Απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο http://4ksm.kke.gr/

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στη διεθνή έκκληση αλληλεγγύης με την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας, που απειλείται με απαγόρευση στις 4 Μάρτη, αν δε συμμορφωθεί με τις απειλές του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας να αλλάξει το Πρόγραμμα και το Καταστατικό της και να απαλείψει την προβολή «της ταξικής πάλης, του μαρξισμού - λενινισμού και της επανάστασης».

Χτες το βράδυ, οι υπογραφές στον δικτυακό τόπο http://4ksm.kke.gr/ είχαν πλησιάσει τις 1.850 και αξιοσημείωτο είναι πως έχει εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο φτάνοντας στην Αϊτή, στη Γροιλανδία, στα Νησιά Φάρες, στο Πουέρτο Ρίκο, στη Μοζαμβίκη, στην Κολομβία, στις Φιλιππίνες, στη Νότια Αφρική, στην ΠΔΓΜ, στην Κίνα, στην Κούβα, στο Μεξικό, στην Αυστραλία, στη Φινλανδία, στη Σλοβακία, στην Ελβετία, στη Δανία, στην Πορτογαλία, αλλά και σε χώρες όπου είναι απαγορευμένα τα ΚΚ όπως είναι η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Κροατία.

Επίσης, σημαντικός αριθμός υπογραφών προέρχεται από την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γεωργία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Την έκκληση υποστηρίζουν επίσης και: η Σκεύη Κουκουμά, συντονίστρια Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Γυναικών (ΠΔΟΓ), ο Τ. Αβραάμ μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ο επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λευκωσίας/ Κερύνειας Ν. Δημητριάδης, η Παναγιώτα Αρνου του γραφείου διεθνών σχέσεων της ΚΕ του ΑΚΕΛ, το ΚΚ Πολωνίας, 7 απόστρατοι αξιωματικοί του στρατού από τη Γερμανία, η οργάνωση ANAKBAYAN από τις Φιλιππίνες, η οργάνωση Λιψίας του Γερμανικού ΚΚ, οι Βελγικές Κινήσεις «Δίκτυο προοδευτικών δικηγορών», «Κούμπα σοσιαλίστα» και η οργάνωση γυναικών «Μάριαν», η ΚΝ Σουηδίας, η ΕΚΝ Ουγγαρίας, οι οργανώσεις νεολαίας του ΚΟΔΗΣΟ Γερμανίας, του Κόμματος Εργατών Βελγίου, του «Κομμουνιστικού Πόλου Γαλλίας», ο Ιταλός φιλόσοφος Π. Τεομαπλντελλι, ο Γερμανός δημοσιογράφος Μ. Ιντλερ, ο Γερμανός διεθνολόγος Χ. Μποχόου.

Από την Ελλάδα προστέθηκαν το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου, του σωματείου ιδιωτικών υπάλληλων και του σωματείου συνταξιούχων Θεσπρωτίας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας, ο πάρεδρος του σωματείου οικοδόμων Παραμυθιάς, ο πρώην δήμαρχος Γλυφάδας Α. Σούφης, ομάδα 33 δικηγόρων - μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), ο συγγραφέας Ανδρέας Σκαμπαρδώνης, ο καθηγητής πανεπιστημίου Λεύτερης Κυρούσης, ο πανεπιστημιακός Β. Τσικάρης, η μεταφράστρια Β. Τσαγκαράκη, η φιλόσοφος Ε.Καζαντζίδη, ο μουσικός Μ. Τάγκας και άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ