Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
... Πρεμιέρα της Μπακογιάννη

Διαβουλεύσεις για Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό σήμερα υπό την εποπτεία της νέας υπουργού Εξωτερικών

Οι συνηθισμένες επαφές και διαβουλεύσεις για το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά αποκτούν σήμερα μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία της νέας υπουργού Εξωτερικών της χώρας, η οποία ενδεχομένως θα επιχειρήσει να «διορθώσει» τις κατευθύνσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Προς το παρόν, πάντως, η Ντόρα Μπακογιάννη θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δώσει μια εντύπωση συνέπειας και συνέχειας της διπλωματίας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, θα υπογραμμιστεί ο κοινός βηματισμός Αθήνας και Λευκωσίας στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης του Κυπριακού. Το γεγονός ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ταχθεί υπέρ του «σχεδίου Ανάν», το οποίο απέρριψε η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού, μπορεί να περιγράφει την πολιτική λογική της νέας υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, δεν είναι, ωστόσο, κάτι το οποίο θα της υπενθυμίσει ο Κύπριος ομόλογός της, καθώς η κυπριακή κυβέρνηση διερευνά τις προθέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σε κλειστές πόρτες

Η πολιτική γραμμή, στην οποία έχει αποφασίσει να κινηθεί η κυβέρνηση και θα προωθήσει η νέα υπουργός, δε θα εμφανιστεί σήμερα στις δηλώσεις που θα κάνει η Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνάντησή της με τον Κύπριο ομόλογό της. Ενδεχομένως, η λογική της υπουργού για τα Ελληνοτουρκικά να έχει διαβιβαστεί στους εντεταλμένους υψηλόβαθμους παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην Αγκυρα για έναν ακόμη προγραμματισμένο γύρο ελληνοτουρκικών συνομιλιών για την αντιμετώπιση των «συνοριακών και άλλων συναφών διαφορών».

Αυτός που θα έχει την ευκαιρία πρώτος να πληροφορηθεί τις διαθέσεις της νέας υπουργού Εξωτερικών για τα Ελληνοτουρκικά θα είναι ο Αλί Μπαμπασάν, υπουργός Επικρατείας, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Τουρκίας στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που γνωστοποιεί τη σημερινή συνάντηση του Τούρκου υπουργού με την Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζεται ότι δε θα γίνουν δηλώσεις...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση Δημήτρη Χριστόφια - Ντόρας Μπακογιάννη (2008-06-13 00:00:00.0)
Διαφωνίες τακτικού χαρακτήρα (2006-06-23 00:00:00.0)
Εξηγήσεις της Αθήνας στην Τεχεράνη (2006-05-09 00:00:00.0)
Επιβεβαιώθηκε η συμφωνία της Ελλάδας με τις στρατηγικές επιλογές των ΗΠΑ (2006-04-26 00:00:00.0)
Σε κλίμα προσέγγισης η πρώτη συνάντηση Μπακογιάννη - Γκιουλ (2006-03-11 00:00:00.0)
Αρχή με Κυπριακό (2006-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ