Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Η αλήθεια για το Γκουαντάναμο»

«Η αλήθεια για το Γκουαντάναμο είναι ότι αποτελεί την καλύτερη λύση που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να προστατεύσουμε τους πολίτες των ΗΠΑ και άλλων χωρών...»!

*

Πρόκειται για απόσπασμα από το άρθρο του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, του Τσαρλς Ρις, που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο στην «Ελευθεροτυπία».

(σ.σ.: Θυμίζουμε ότι ο κ. Ρις, όπως και κάθε Αμερικανός πρέσβης, είναι εκλεκτός συνομιλητής της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης, του εκάστοτε Ελληνα πρωθυπουργού, του εκάστοτε Ελληνα υπουργού και του εκάστοτε VIP της «καλής» αθηναϊκής κοινωνίας).

*

Η «αλήθεια», φυσικά, για το Γκουαντάναμο δεν είναι αυτή που ισχυρίζεται ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος των βασανιστών του Αμπού Γκράιμπ. Το Γκουαντάναμο είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, ένα κολαστήριο, όπου έχει καταργηθεί κάθε νόμος ανθρωπιάς, ένα κέντρο βασανιστηρίων. Η τελευταία έκθεση του ΟΗΕ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αναστολές, όσον αφορά στη διεθνή, μαζική και αποφασιστική καταδίκη ενάντια στο συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο συνεχίζουν οι ΗΠΑ στο Γκουαντάναμο.

*

Οσον αφορά, πάντως, στο άρθρο του Ρις, αξίζει να σταθούμε στην ευκολία με την οποία αντιστρέφεται η πραγματικότητα, να παραμείνουμε για λίγο στη μαύρη προπαγάνδα που οι άνθρωποι του Μπους μετέρχονται, για να ωραιοποιήσουν το ρόλο τους ως διεθνείς γκάγκστερ. Αν το Γκουαντάναμο είναι «μέσο προστασίας» (!) των πολιτών του κόσμου, τότε «μέσα προστασίας» θα πρέπει να θεωρηθούν: Οι απαγωγές ανθρώπων, ο βασανισμός τους, ο εξευτελισμός της προσωπικότητας και των πιστεύω τους, η πολύχρονη κράτησή τους χωρίς καμία κατηγορία, η απαγόρευση της επαφής τους με δικηγόρους και με τον έξω κόσμο, η άρνηση να τους παρασχεθεί κάθε έννοια δίκαιης δίκης. Αυτό είναι το Γκουαντάναμο. Οι φωτογραφίες με τους σιδηροδέσμιους κρατουμένους από τις φυλακές των Αμερικανών που έχουν κάνει το γύρο του κόσμου, είναι η ελάχιστη απόδειξη.

*

Ο κ. Ρις, ως εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας για το Γκουαντάναμο, θυμίζει την τακτική του Γκαίμπελς. Οταν μιλούσαν στον Γκαίμπελς για τα βασανιστήρια και τη γενοκτονία των Εβραίων, απαντούσε: «Αποκλείεται. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα το γνώριζα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ