Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ;

«ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ»... «Η Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας ενώ ξεκίνησε στις 1.30 το μεσημέρι να στέλνει δελτίο Τύπου αναφέροντας ότι "δεν συμμετέχει στη διαμάχη που κρατεί μεταξύ ελληνικής πολιτείας και ΠΝΟ, από την οποία αντιπαράθεση δοκιμάζεται σοβαρά και η ελληνική ακτοπλοϊκή οικογένεια", στις 2.15 το μεσημέρι ξαφνικά "πήρε θέση" και ο δικηγόρος της κατέθεσε αίτηση (...) ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία. Η αίτηση στρέφεται εναντίον της ΠΝΟ και περιέργως όχι εναντίον όλων των μελών της διοίκησής της αλλά μόνο κατά του γενικού γραμματέα Γιάννη Χαλά και των προέδρων των Ενώσεων Μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) Σάββα Τσιμπόγλου και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο Στέφενσων" Γιάννη Μανουσογιαννάκη» (το ρεπορτάζ στο «ΕΘΝΟΣ»).

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ...ΠΝΟ! «Εως και χθες υπέρ της κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων τάσσονταν τα περισσότερα σωματεία των ναυτικών, τα οποία στη συντριπτική τους πλειονότητα ελέγχονται από το ΚΚΕ. Τα σωματεία αυτά δείχνουν ότι ελέγχουν απόλυτα τις εξελίξεις στους κόλπους της Ομοσπονδίας» (γράφει ο έγκυρος «ρεπόρτερ» Γ. Σκορδίλης στο «ΒΗΜΑ»).

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ - ΡΩΜΑΙΟ - ΡΕΠΠΑ: «Η κυβέρνηση εκτιμά ότι τις κινητοποιήσεις υποκινεί οργανωμένα το ΚΚΕ (...) Είναι χαρακτηριστικό ότι το εύρος και η διάρκεια της απεργίας είναι δυσανάλογα με τα γενικής φύσης και χωρίς τη δυνατότητα άμεσης ικανοποίησης αιτήματα της Ομοσπονδίας, που ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (...) Η κυβέρνηση δεν παραβλέπει και την πολιτική διάσταση της υπόθεσης, την οποία αντιμετωπίζει ως ευθεία πολιτική πρόκληση εκ μέρους του ΚΚΕ» (η «αποκάλυψη» χτες στο πρώτο θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ