Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Εξωραϊσμός αδιεξόδων για Κυπριακό

Τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης πολιτικής για το Κυπριακό επιχείρησε να εξωραΐσει ο Κάρ. Παπούλιας, δικαιολογώντας τις μέχρι τώρα επιλογές και εναποθέτοντας τις ελπίδες της «λύσης» στην ΕΕ...

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι το «δίλημμα» το έχει η Τουρκία, η οποία τάχα θα υποχρεωθεί από την ΕΕ να συμμορφωθεί και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία. «Η Τουρκία βρίσκεται μπροστά σε ένα κορυφαίο δίλημμα: Να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στην Κύπρο ή να διακινδυνέψει την πορεία των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων», τόνισε ο Κ. Παπούλιας από τα Γιάννενα, όπου παραβρέθηκε στις τριήμερες γιορταστικές εκδηλώσεις για την 93η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Απαντώντας στις «φωνές υποστήριξης» που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για να αποσυνδεθούν οι υποχρεώσεις της Τουρκίας από την ενταξιακή της πορεία, ο Κ. Παπούλιας σημείωσε: «Η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν ήδη επιτύχει να καταστήσουν όρο για την αναβάθμιση των ευρωτουρκικών σχέσεων την επέκταση της τελωνειακής σύνδεσης στην Κυπριακή Δημοκρατία και αυτός ο όρος δεν παραγράφεται, όσες πιέσεις και αν ασκηθούν». Περισσότερο μάλλον για να ξορκίσει τους φόβους για τις δρομολογούμενες εξελίξεις από ΗΠΑ και ΕΕ συμπλήρωσε ότι «η πεισματική πορεία του κυπριακού ελληνισμού από το 1974 μέχρι σήμερα δεν έχει επιστροφή. Είναι μια πορεία προσανατολισμένη στην επανένωση του νησιού με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Αναφερόμενος στο Κόσσοβο στην ουσία αποδέχτηκε τη λύση της ανεξαρτητοποίησης λέγοντας ότι «η μετάβαση του Κοσσόβου σε μια νέα τάξη πραγμάτων δε θα είναι ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη. Χρέος όλων των κρατών της περιοχής είναι να συμβάλουν στην όσο το δυνατόν ομαλότερη αλλαγή καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ