Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ

«Πρόκειται για μία ξεκάθαρη προσπάθεια να "ξαναγραφτεί" η Ευρωπαϊκή Ιστορία του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, να εξομοιωθεί ο κομμουνισμός με το ναζισμό και το φασισμό, να αλλοιωθεί η ιστορική μνήμη κι η σημασία της νίκης των λαών κατά του φασισμού. Στόχος είναι ο στιγματισμός των απανταχού κομμουνιστών, οι οποίοι ήταν αυτοί που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην Αντίσταση σε όλες τις κατεχόμενες χώρες. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε τη μεγάλη ιστορία του ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία συνδέεται με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ, καθώς και την πάλη του κατά της δικτατορίας. Στην Ελλάδα οι κομμουνιστές έχουν τίτλους δόξας διότι ήταν πρωτεργάτες σε όλους τους δημοκρατικούς αγώνες του ελληνικού λαού και στην Κατοχή και μετέπειτα στην επταετή δικτατορία.

Με το Μνημόνιο αυτό επιχειρείται μία προκλητική Παραχάραξη της Ιστορίας, καθώς η τεράστια συμβολή των κομμουνιστών στους αγώνες των λαών για την Ελευθερία και Ανεξαρτησία έχει αναγνωριστεί από τους απανταχού ενεργούς πολίτες σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την ιδεολογία την οποία πρεσβεύουν.

Η απόρριψη αυτού του Μνημονίου σημαίνει συμβολή στην προάσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Το θέμα δεν αφορά στενά τους κομμουνιστές. Αφορά τη Δημοκρατία και το δικαίωμα κάθε λαού να αποφασίζει. Αφορά την ίδια την πολιτική ζωή. Αφορά όλους μας, ανεξάρτητα από τον ιδεολογικό και πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουμε! Η ελευθερία του λόγου και συνεπώς η πολυφωνία κι οι ιδεολογικές διαφορές είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε. Η εθνική, λαϊκή ενότητα δεν υπηρετείται από τη λήθη της Ιστορίας, αλλά από την καθαρή και ειλικρινή αποτύπωση της Ιστορικής Αλήθειας και Πραγματικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ