Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... μυστικο-κινητά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ βαρύγδουπες δηλώσεις κάνουν, είναι φανερό ότι τόσο περισσότερο υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Για την υπόθεση των υποκλοπών μιλάμε, φυσικά, και τις υποσχέσεις για έρευνα, έλεγχο και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ποιος να ελέγξει ποιον; Αυτοί που νομοθέτησαν την ασυδοσία των ιδιωτικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας και την παρασιτική τους ανάπτυξη, πρόκειται να ελέγξουν τώρα αυτές τις εταιρίες; Μόνο σαν ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί.

Οσο για τη δράση μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, δεν είναι καν να το συζητάμε. Εκεί, όχι απλώς έλεγχο δεν πρόκειται να κάνει κανένας, αλλά, αντιθέτως, θα φανεί ακόμη περισσότερο πόσο ξέφραγο αμπέλι είναι η χώρα.

Αλλωστε, είναι πρόσφατη η υπόθεση με τις «συλλήψεις» - απαγωγές των Πακιστανών μεταναστών. Και όλοι γνωρίζουν ποια ήταν η μέχρι σήμερα στάση των κυβερνώντων έναντι της ασύδοτης δράσης των μυστικών υπηρεσιών. Πιστεύετε ότι όταν κάποιοι συμπεριφέρονται δουλοπρεπώς, μπορούν στη συνέχεια να ασκήσουν ελέγχους;

Πάντως, οι προσπάθειες να κρυφτεί, για μία ακόμη φορά, η ουσία της υπόθεσης έχουν ήδη ξεκινήσει από τα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. Στόχος είναι να μετατραπεί η όλη ιστορία σε αστυνομικό - κατασκοπικό μυθιστόρημα και να χαθεί η πολιτική της διάσταση.

Το ποιοι έχουν μετατρέψει (και) τη χώρα μας σε ένα τεράστιο «δωμάτιο» παρακολούθησης και γιατί, είναι το μόνο ερώτημα που δεν πρέπει να απαντηθεί.

ΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΕ έτσι η κ. Ξενογιαννακοπούλου; Φρίττει το ΠΑΣΟΚ και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να υπογράφουν επιχειρησιακές συμβάσεις στις Τράπεζες, αντί για κλαδική συλλογική σύμβαση; Τόσο πολύ έχουν σε εκτίμηση τη σύμβαση;

Μακάρι να ήταν έτσι. Πλην όμως, το κόμμα που θεσμοθέτησε τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, δηλαδή τον «νούμερο ένα» θεσμό υπονόμευσης των συλλογικών συμβάσεων, είναι λιγάκι δύσκολο να πιστέψουμε ότι άλλαξε τόσο πολύ θέση.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Αλλωστε, αν ήταν έτσι τα πράγματα, δε θα επέμενε ακόμη στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων που εισήγαγε και ψήφισε η κυβέρνηση Σημίτη, δε νομίζετε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ