Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Επιλήσμονες...

Για «αδυναμία», «ανευθυνότητα» και «λάθους χειρισμούς» κατηγόρησε χτες την κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών ο Γ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από τη Φλώρινα όπου βρέθηκε και ...ξεχνώντας προφανώς ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει πλήθος συμφωνιών που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε «ξέφραγο αμπέλι» για τη δράση κάθε λογής πρακτόρων, όπως και πρόσφατα είχε αποκαλύψει ο «Ρ», χτες επιτέθηκε στην κυβέρνηση που ακολουθεί την ίδια πολιτική ότι έχει δημιουργήσει «ανασφάλεια στον Ελληνα πολίτη».

Ο Γ. Παπανδρέου, αποφεύγοντας να σχολιάσει τις πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που μαζί με τη ΝΔ παρέδωσαν τις τηλεπικοινωνίες της χώρας στο πολυεθνικό κεφάλαιο, ανέφερε ότι ο «ελληνικός λαός δεν μπορεί να εμπιστεύεται την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή». Ο ίδιος ανέφερε ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συμβάλει στα μεγάλα προβλήματα της χώρας», αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν κινείται με «διαφάνεια» και αποφεύγει να ενημερώσει «τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, την αρχή προστασίας απορρήτου, την αξιωματική αντιπολίτευση».

Η κυβέρνηση, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, έχει «ενταφιάσει την αλήθεια», με αποτέλεσμα ο πολίτης, όπως είπε, «να μην αισθάνεται ότι προστατεύονται τα δικαιώματά του και οι βασικές του ελευθερίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στ. Λαμπρινίδης, ο οποίος χτες με ερώτησή του προς το Συμβούλιο της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Εδωσαν μάχη στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης», προκειμένου, όπως ισχυρίστηκε να μην περάσει η οδηγία για τη «διατήρηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών» από τις ηλεκτρονικές του επικοινωνίες.

Βέβαια ο Στ. Λαμπρινίδης, δεν ανέφερε σε κανένα σημείο της «ερώτησής» του ότι στην επιτροπή είχε ψηφίσει υπέρ της σχετικής οδηγίας για τη διατήρηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών από τις ιδιωτικές εταιρίες, ενώ στη συνέχεια κατά τη διάρκεια της ολομέλειας, εμφανίστηκε να διαφωνεί, καταψηφίζοντας τη σχετική «οδηγία» διαφωνώντας, δήθεν, για το χρονικό ορίζοντα της διατήρησης των συγκεκριμένων αρχείων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ