ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Με νέες δυνάμεις στη μάχη

Μαζική συμμετοχή από τους εργατοτεχνίτες της Ζώνης, αλλά και από εργαζόμενους που πρόσφατα βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι με το ΠΑΜΕ

Τετάρτη 18 Μάρτη 2009

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στον Πειραιά
Πλημμύρισε χτες το απόγευμα η πλατεία Κοραή από εργατόκοσμο που κατέφτασε από κάθε γωνιά της πειραιώτικης περιφέρειας για να συμπαραταχτεί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η δυνατή, ασταμάτητη βροχή, αλλά και οι ισχυρές δυνάμεις καταστολής που είχαν μετατρέψει το πρώτο λιμάνι σε στρατοκρατούμενη περιοχή, δε στάθηκαν ικανά να εμποδίσουν τους εργάτες στεριάς και θάλασσας, νεολαίους, γυναίκες, εργάτες που για πρώτη φορά έκαναν το βήμα και εντάχθηκαν στα μπλοκ των ταξικών δυνάμεων όπως αυτοί του τσαγκαράδικου «ΧΙΩΤΗΣ» και άλλων χώρων, να διαδηλώσουν μαζικά, μαχητικά και οργανωμένα την απόφασή τους: «Καμιά θυσία καμιά υποχώρηση. Αποφασιστική αντίσταση, μαχητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της» όπως ανέγραφε το κεντρικό πανό της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ.

Το συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή είχε οριστεί στις 6.30 το απόγευμα. Ομως το λιμάνι ήταν στο πόδι από πολύ πιο νωρίς με τη μαχητική συγκέντρωση των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και την πορεία τους από τις 5.30 το απόγευμα στους δρόμους της πόλης. Η πορεία των εργατοτεχνιτών κατέληξε στον τόπο του συλλαλητηρίου, για να ενωθεί εκεί με τους άλλους συγκεντρωμένους. Την αγωνιστική κινητοποίηση χαιρέτισαν από το βήμα της συγκέντρωσης ο Νίκος Τούσσας, μέλος της διοίκησης της Ενωσης Λογιστών και ο Πολ Τζασπάκ από τους εργάτες του τσαγκαράδικου «ΧΙΩΤΗΣ». Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Αμέσως μετά ξεκίνησε μαζική, μαχητική πορεία που ξεσήκωσε τον Πειραιά με τη ζωντάνια, τον παλμό της, τα απανωτά συνθήματα όπως: «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», «Η τρομοκρατία δε θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει». Η πορεία κατέληξε στο μεγάλο κατάστημα της πολυεθνικής ΤΖΑΜΠΟ, στο λιμάνι του Πειραιά, στέλνοντας μήνυμα πως η αναμέτρηση με την πολυεθνική και τους μηχανισμούς της, κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σάλπισμα αντεπίθεσης για «ΚΚΕ ισχυρό παντού» από τη μαζική προεκλογική συγκέντρωση (2019-05-21 00:00:00.0)
Σε συλλαλητήριο μετατράπηκε η πικετοφορία (2011-09-29 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-04-08 00:00:00.0)
Συντονίζουν τα βήματά τους με το ΠΑΜΕ (2009-03-10 00:00:00.0)
ΠΑΜΕ για μετωπική σύγκρουση και στον Πειραιά (2002-02-01 00:00:00.0)
"Μαζεύτε τα και φύγετε απ' το λιμάνι..." (1998-04-11 00:00:00.0)