Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το κάλεσμα του ΚΚΕ για λαϊκή αντεπίθεση ήχησε χτες στο πρώτο λιμάνι της χώρας! Από την πλατεία Κοραή, την κεντρική πλατεία του Πειραιά, που «έζησε» μια μεγάλη, μια μαζική συγκέντρωση, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δόθηκε χτες το βράδυ, το σύνθημα για την πλατιά, μαχητική, αποφασιστική εξόρμηση, την πορεία που πρέπει να διανύσουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ, στο λαό του Πειραιά, για να φτάσει το μήνυμα του Κόμματος παντού. Σε κάθε τόπο δουλειάς, στα εργοστάσια, στα καράβια, στα γιαπιά, στα σχολειά, όπου ζει, όπου βρίσκεται η εργατική τάξη και η νέα βάρδιά της. Οπου βρίσκονται οι άνθρωποι του μόχθου. Γιατί, όπως διαμήνυσε η Αλ. Παπαρήγα, «η υπογραφή, ιδιαίτερα της εργατικής τάξης, στην κάλπη» των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών «πρέπει να γράφει ΚΚΕ», «η φωνή του ΚΚΕ σήμερα πρέπει να βγει δυνατή και θα είναι το καλύτερο χαστούκι στη συντηρητική πολιτική, την αντεργατική πολιτική», «για να ανοίξει μία νέα σελίδα».

Η συγκέντρωση είχε οριστεί στις 7.30 το απόγευμα, όμως ο Πειραιάς είχε αρχίσει να ζει στο ρυθμό της από πολύ πιο πριν, από τις προσυγκεντρώσεις που είχαν καθοριστεί σε διάφορα σημεία της πόλης, οι οποίες εξελίχθηκαν σε «κόκκινες» πορείες που κατέληξαν στην πλατεία Κοραή, για να γεμίσει τελικά ασφυκτικά από εργατόκοσμο. Από εργάτες στεριάς και θάλασσας, από γυναίκες, από απόμαχους της δουλειάς. Ομως αυτοί που έδωσαν τον τόνο, που φόρτιζαν συνεχώς την ατμόσφαιρα με τα απανωτά συνθήματά τους, με κυρίαρχα «Εννιά δεκαετίες αγώνες και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Ανυπακοή και απειθαρχία, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία», «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ», ανεμίζοντας τα κόκκινα λάβαρα που κρατούσαν στα χέρια ήταν η νέα βάρδια της εργατικής τάξης. Η εργαζόμενη νεολαία, οι φοιτητές και σπουδαστές, που κατέφτασαν με μια μαζική και μαχητική πορεία από το Πασαλιμάνι ξεσηκώνοντας τους πάντες στο πόδι.

Τη συγκέντρωση άνοιξε εκ μέρους της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. «Μπορούμε - επισήμανε - η φωνή του ΚΚΕ και από τον Πειραιά να ακουστεί πιο δυνατά στις ευρωεκλογές, να δυναμώσει η λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τα κόμματά της», τονίζοντας ότι στις εξήντα μέρες που απομένουν ως τις ευρωεκλογές, να μην πάει ούτε ώρα χαμένη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σάλπισμα αντεπίθεσης για «ΚΚΕ ισχυρό παντού» από τη μαζική προεκλογική συγκέντρωση (2019-05-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-10-22 00:00:00.0)
Ακόμα πιο αποφασιστικά στο ύψος των περιστάσεων (2009-07-22 00:00:00.0)
Με νέες δυνάμεις στη μάχη (2009-03-18 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ΠΕΑΕΑ για το συλλαλητήριο της 5 Μάρτη 1943 (2003-03-01 00:00:00.0)
"Ρίχνει άγκυρα" η κόκκινη ψήφος (1996-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ