Τρίτη 21 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σάλπισμα αντεπίθεσης για «ΚΚΕ ισχυρό παντού» από τη μαζική προεκλογική συγκέντρωση

Μίλησαν ο Νίκος Αμπατιέλος, η Διαμάντω Μανωλάκου και ο Θανάσης Ευαγγελάκης

«Ψηφίζω - δυναμώνω το ΚΚΕ παντού. Δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού!». Το μαχητικό αυτό σύνθημα διατρανώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου από την πλατεία Κοραή, όπου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση των Οργανώσεων Α' Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Το «παρών» στη μαζική συγκέντρωση, στην πόλη όπου πριν από 100 χρόνια ιδρύθηκε το ΚΚΕ, έδωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, που μένουν και δουλεύουν στην πόλη, συνδικαλιστές, πρωτοπόροι αγωνιστές από μεγάλους χώρους δουλειάς. Εκεί ήταν εργάτες από το λιμάνι, που τους τελευταίους μήνες αναμετρήθηκαν σκληρά με την εργοδοσία του κινεζικού μονοπωλίου και το κράτος για τα δικαιώματά τους. Επίσης, ναυτεργάτες, γνωστοί μπροστάρηδες στις σκληρές απεργιακές μάχες, εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στον Επισιτισμό, εκπαιδευτικοί, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι.

Μαχητική ήταν η παρουσία της νεολαίας, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΚΝΕ, με νέους εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές να κρατάνε ψηλά τις κόκκινες σημαίες, να φωνάζουν συνθήματα, σαλπίζοντας το κάλεσμα της αντεπίθεσης στον πειραιώτικο λαό: «Ισχυρό ΚΚΕ - αντεπίθεση λαέ!».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Θανάσης Ευαγγελάκης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.

Παρευρέθηκαν ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος, ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του Κόμματος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτική σύμβουλος Πειραιά και εκ νέου υποψήφια.

Επίσης παρευρέθηκε ο οικονομολόγος Γιάννης Μηλιός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ