Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το θράσος του κεφαλαίου...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΝΕΑ θεωρία του προέδρου του ΣΕΒ. Το συνδικαλιστικό κίνημα, λέει, εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνο όσων έχουν εργασία...

Σε αντίθεση προφανώς με τον Σύνδεσμο των βιομηχάνων, που έχει την τάση να μεταβληθεί σε ...γραφείο ευρέσεως εργασίας και ανακούφισης των ανέργων.

Εν ολίγοις, για τους καημένους τους άνεργους κόπτονται οι βιομήχανοι και όχι για τα δικά τους κέρδη. Τέτοια καλοσύνη και τέτοιος αλτρουισμός...

Πραγματικά, μας συγκίνησες αγαπητέ πρόεδρε...

Α, ΩΣΤΕ ΒΡΗΚΕ τη λύση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά το ΠΑΣΟΚ και την παρουσίασε κιόλας. Θα αποπληρώνουν - λέει - ένα μέρος των χρεών μεταξύ 3 ή 5 χρόνων και μετά θα εξοφλούν και τα υπόλοιπα χωρίς κατασχέσεις και άλλα τέτοια...

Τώρα, γιατί αυτό μας θυμίζει ...πρόγραμμα ιδιωτικής τράπεζας, που έχει «πήξει» από τις κατασχέσεις και χρειάζεται ρευστό, έστω και σε δόσεις;

Μάλλον, θα συμβαίνει επειδή είμαστε καχύποπτοι απέναντι στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι τα χρόνια που περνά στην αντιπολίτευση το κάνουν ...φιλολαϊκό.

Ελα, όμως, που το γνωρίσαμε ως κυβέρνηση και θυμόμαστε πολύ καλά τις τράπεζες να συσσωρεύουν υπερκέρδη και τη λαϊκή οικογένεια να χρεώνεται μέχρι το λαιμό.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΕΙ το αρνάκι του Πάσχα δεν ξέρουμε, πάντως το υπουργείο Ανάπτυξης θα ...κάνει την προσπάθειά του για χαμηλές τιμές. Ετσι μας είπαν οι υπουργοί Γεωργίας και Ανάπτυξης.

Εμείς τι να πούμε, δηλαδή; Μάλλον θα πρέπει να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία κι αν το πασχαλινό τραπέζι ακριβύνει (ό,τι, δηλαδή, συμβαίνει κάθε χρονιά) να πούμε ότι είχαν ...καλή πρόθεση.

Μόνο που ο μισθωτός και ο συνταξιούχος έχουν, επίσης, όλη την καλή διάθεση να ...«βγουν» με τις αποδοχές τους. Το πρόβλημα είναι πως ...ποτέ δεν επιτυγχάνεται ο στόχος. Οπως ακριβώς κι αυτός του υπουργείου Ανάπτυξης.


Γρηγοριάδης Κώστας

Γιατί; Διότι απλούστατα δε γίνεται. Οι μισθοί είναι μικροί και η αγορά ...ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ