Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΨΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
"Ρίχνει άγκυρα" η κόκκινη ψήφος

Ηρθε η ώρα του Πειραιά. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας παίρνει τη σκυτάλη, μετά τη συγκλονιστική συγκέντρωση της Αθήνας. Οι Πειραιώτες δίνουν απόψε το δικό τους σύνθημα της αντεπίθεσης στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, στις 8.30μ.μ. με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής του κόκκινου ψηφοδελτίου στην Α Περιφέρεια Πειραιά Σπ. Χαλβατζή.Και θα είναι όλοι εκεί.

Το κόκκινο γράμμα, χιλιάδες κόκκινα γράμματα, θα ταχυδρομηθούν απόψε στις 8.30 από την πλατεία Κοραή της πόλης. Αποφασισμένοι άνθρωποι, αγωνιζόμενοι εργάτες, ασυμβίβαστοι νεολαίοι, ακούραστοι συνταξιούχοι, ψημένοι κομμουνιστές και φίλοι που είδαν, έζησαν, έμαθαν κι ήρθαν κοντά στο ΚΚΕ θα δώσουν το αγωνιστικό τους παρών. Το μεγάλο τους μήνυμα.

Εμπρός, να κάνουμε τα μάρμαρα να λάμπουν στον ήλιο. Εμπρός, για τα βήματα που έχουμε ανάγκη για να αντέξουμε όσα έρχονται. Και κυρίως, για να τα αντιμετωπίσουμε. Να τα αντιπαλέψουμε. Εμπρός στον αγώνα. Στην αντεπίθεση με το ΚΚΕ.

Αντισταθήκαμε ως τώρα καλά. Στη Γρ. Λαμπράκη που μας μάτωσαν, αλλά δεν υποκύψαμε. Στο λιμάνι που μας χτύπησαν, αλλά δεν υποταχθήκαμε. Στα εργοστάσια που προσπάθησαν να μας τρομοκρατήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στα "Λιπάσματα", που μας κορόιδεψαν, αλλά δεν τους πιστέψαμε. Στη ΔΕΗ που πήγαν να μας ξεγελάσουν... Παντού.

Οι μεταλλεργάτες, οι ναυτεργάτες, οι εργάτες του "Κεράνη", οι οικοδόμοι, οι άνεργοι του Πειραιά, οι γυναίκες και οι νέοι, οι συνταξιούχοι που αντιστάθηκαν και συγκλόνισαν τη χώρα ολόκληρη, που τράβηξαν τα βλέμματα απ' τα παραμύθια της μικρής οθόνης και αφύπνισαν συνειδήσεις μπαίνουν τώρα στην πιο μεγάλη μάχη. Το κύμα συμπαράστασης που ξεσήκωσαν με τους αγώνες τους είναι ώρα να μετουσιωθεί την Κυριακή σε ψήφο στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που πάλεψε μαζί τους με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Και είναι έτοιμο, πιο ισχυρό από τη Δευτέρα, όχι να διεκδικήσει μόνο αλλά και να επιβάλει λύσεις, να κατακτήσει εκείνο το κομμάτι του ήλιου, που μπορεί να άλλαξε με τους καιρούς σωρό χρώματα, αλλά στο βάθος του παραμένει πάντα κόκκινο.

Ο Πειραιάς ξέρει. Θυμάται, τη θάλασσα των εργατών, τη θυελλώδη συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αμέσως μετά τα δακρυγόνα, τις πυροσβεστικές αντλίες, τα γκλομπ, ίδια κι απαράλλαχτα με τα γαλαζοπράσινα γκλομπ των προηγούμενων κυβερνήσεων, του "νέου" ύφους και ήθους της εκσυγχρονιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ένιωσαν στο κορμί τους οι μεταλλεργάτες, αλλά και όσοι στάθηκαν στο πλευρό τους, όσοι τολμούν να σηκώνουν κεφάλι στον αυταρχισμό του δικομματισμού και να ξεσκεπάζουν τα λογής τσιράκια του.

Ο Πειραιάς έχει μνήμη και θα βροντοφωνάξει απόψε "Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι. Αντεπίθεση τώρα λαέ. Με το ΚΚΕ!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ