Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Πιστός στην "κεντροαριστερή" σύγκλιση

Κριτική στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Κ. Σημίτη, επειδή επιμένει στην αυτοδυναμία του κόμματός του και δε διευκολύνει την προοπτική της "Κεντροαριστεράς", έκανε χτες ο Ν. Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΝ στον Πειραιά. Ακόμη, επέκρινε τον πρωθυπουργό, γιατί αρνήθηκε τον προεκλογικό διάλογο με τον ΣΥΝ, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα ζητήματα που αφορούν στο παρόν και το μέλλον του "κεντροαριστερού" εγχειρήματος.

"Ο κ. Σημίτης, είπε ο Ν. Κωνσταντόπουλος, απέρριψε την πρόταση που του έκανα για δημόσιο προεκλογικό διάλογο. Πώς τολμά να μιλάει για μετεκλογικό διάλογο, τι τον εμπόδιζε να μιλήσει καθαρά με την Αριστερά πριν τις εκλογές, για όλα τα προβλήματα του παρόντος και του μέλλοντος; Δεν είναι καθαρό ότι ήθελε να αποφύγει κάθε δέσμευση; Ο κ. Σημίτης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών. Για ποια προοπτική της Κεντροαριστεράς μιλάει;".

Στη βάση αυτής της κριτικής ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναγόρευσε το κόμμα του στη μόνη συνεπή δύναμη για την προώθηση του "κεντροαριστερού" εγχειρήματος, αποδεικνύοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ΣΥΝ δεν είναι τίποτα περισσότερο από συμπληρωματική δύναμη του δικομματισμού, στήριγμα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά τόνισε: "Ο ΣΥΝ ισχυρός στη νέα Βουλή, θα αγωνιστεί για την αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης, θα αγωνιστεί για την ήττα των ηγεμονισμών, θα αγωνιστεί για να ανοίξει μια καινούρια περίοδος για την αριστερά για τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου".

Κατά τ' άλλα, ο ομιλητής ασκήθηκε και στη γνωστή κούφια αντιδικομματική ρητορεία, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να επιστρατεύει επιχειρήματα που μόνο ως αστείο μπορούν να εκληφθούν. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με την απαίτηση της ΝΔ, να μεταφέρει για σήμερα τη διακαναλική συνέντευξη του αρχηγού της, ο Ν. Κωνσταντόπουλος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για πράξη που αποσκοπούσε να πλήξει το... ΣΥΝ. "Στόχος του την τελευταία μέρα ο ΣΥΝ", είπε για τον Μ. Εβερτ. Και πρόσθεσε: "Γνωρίζει ο κ. Εβερτ την πραγματική απειλή"!!!.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ