Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΡΑΜΑ
Δράμα πολιτική για τους εργαζόμενους

Χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας από την καταστροφική πολιτική του δικομματισμού, που προωθεί και την ιδιωτικοποίηση της "Σόφτεξ"

"Ψηφίστε μας για να ιδιωτικοποιήσουμε άμεσα τη SOFTEX ώστε να μην κλείσει". Αυτό λένε οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Νομό Δράμας, προσπαθώντας να πάρουν την ψήφο του λαού και των εργαζόμενων της περιοχής και να τους κάνουν συνένοχους στην πολιτική ξεπουλήματος που εφαρμόζουν. Να τους κάνουν συνένοχους στην παραπέρα αύξηση της ανεργίας και της καταστροφής της αγροτικής οικονομίας.

Η Δράμα έζησε με τον πιο τραγικό τρόπο, τα κίνητρα και το όραμα των "σοσιαλιστικών" και "φιλελεύθερων" κυβερνήσεων της Ελλάδας για την οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια. Από το 1992 μέχρι και σήμερα έχουν χαθεί 5.500 θέσεις εργασίας στο νομό, γιατί οι βιοτεχνίες που απασχολούσαν αυτό το εργατικό δυναμικό, στην πλειοψηφία του γυναίκες, μεταφέρθηκαν στη Βουλγαρία και άλλες χώρες. Σήμερα στις βιοτεχνίες του νομού απασχολούνται μόλις 2.000 άτομα. Πλησιάζει τώρα και ο κίνδυνος κλεισίματος ή ιδιωτικοποίησης της "Σόφτεξ" που σήμερα απασχολεί 850 εργαζόμενους, για να προσθέσει νέα βάσανα στον πληθυσμό της περιοχής.

Είτε κλείσει είτε ιδιωτικοποιηθεί θα χαθεί σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό, Γιάννης Στεφανίδης,μιλώντας για το θέμα σημείωσε: "Το ΚΚΕ επιμένει στη θέση του. Πρέπει να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο και να εκσυγχρονιστεί. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Οι βιοτεχνίες έκλεισαν και μετακόμισαν για μεγαλύτερο κέρδος και το μόνο που "κέρδισε" η Δράμα ήταν η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Οι νέοι φεύγουν, η αποβιομηχάνιση και η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής προχωράνε με ταχείς ρυθμούς και ο κόσμος άρχισε πλέον να αγανακτεί".

Προβληματισμός

Την περασμένη Παρασκευή έπεσε χαλάζι στην περιοχή και κατέστρεψε 20.000 στρέμματα βαμβάκι. Ο κόσμος αγωνιά να δει τι θα γίνει με την κατεστραμμένη παραγωγή, αν θα αποζημιωθεί, πότε και με πόσα χρήματα. Οι τιμές στη βιομηχανική ντομάτα δεν εξασφαλίζουν ούτε τα έξοδα παραγωγής για τους αγρότες, αλλά και η κατάσταση με το στάρι, το καλαμπόκι και τα ζαχαρότευτλα δεν είναι καλύτερη, οι επιδοτήσεις κόβονται, οι τιμές μειώνονται και ό,τι είναι να εισπράξουν το πληρώνοντα με καθυστέρηση μηνών."Ο κόσμος δείχνει να καταλαβαίνει πως με την πολιτική που εφαρμόζουν τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είναι δυνατό να υπάρξει στήριξη της αγροτικής παραγωγής, συνολικά παραγωγική ανάπτυξη στον τόπο μας", είπε ο Γ. Στεφανίδης.

Μιλώντας για το κλίμα που διαμορφώθηκε όλες αυτές τις μέρες στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, σημείωσε πως από παντού έρχονται μηνύματα στήριξης του ΚΚΕ. "Εγιναν περιοδείες σε όλα τα χωριά και τους χώρους δουλιάς. Παντού εκφράζεται η αγανάκτηση του κόσμου για την πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων. Ανθρωποι που πριν ψήφιζαν το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ αλλά και το ΣΥΝ, δηλώνουν, τώρα, καθαρά πως πρέπει να καταδικαστεί ο δικομματισμός και προβληματίζονται πού θα ρίξουν την ψήφο τους. Διακρίνουν πλέον πως οι διαφορές μεταξύ τους και με τα κόμματα του δικομματισμού κάθε άλλο παρά πολιτικές είναι. Γι' αυτό είμαστε αισιόδοξοι πως το κόμμα μας θα βγει δυναμωμένο στο νομό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ