Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δε θα λείψει κανείς!

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στα γραφεία ετεροδημοτών της ΚΟΑ του ΚΚΕ μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου, κάτι που αποτελεί σαφές δείγμα της αποφασιστικότητας των κομμουνιστών που δεν ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, να υπερπηδήσουν οποιοδήποτε εμπόδιο για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος σ' αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Σ' αυτή την κατεύθυνση ο Βασίλης Καλαματιανός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος για θέματα ετεροδημοτών, μιλώντας στο "Ρ" απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ετεροδημότες του ΚΚΕ, τους νέους και παλιότερους αγωνιστές της Αριστεράς, να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και να δώσουν θετική ψήφο στο ΚΚΕ, στο κόμμα της εργατικής τάξης, στο κόμμα των αγώνων και των θυσιών, στο κόμμα της προόδου.

Οπως διευκρινίζει ο Βασίλης Καλαματιανός, η ΚΟΑ προκειμένου να διευκολύνει τους ετεροδημότες που θα ταξιδέψουν σε ολόκληρη τη χώρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, προχώρησε στην προετοιμασία μιας σειράς δρομολογίων με πούλμαν που θα εκτελεστούν αύριο και μεθαύριο. Πέρα από αυτό, έχει μεριμνήσει για τη διευκόλυνση αρκετών ψηφοφόρων ετεροδημοτών, φροντίζοντας να ταξιδέψουν με ιδιοκτήτες ΙΧ που διαθέτουν κενές θέσεις. Οπως παρατηρεί ο ίδιος, μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζεται και για τα δρομολόγια που θα εκτελέσουν πλοία τις επόμενες μέρες στα νησιά του Αιγαίου - ιδιαίτερα για Μυτιλήνη, Σάμο - Ικαρία και Κρήτη - ενώ παρά τις υπαρκτές οικονομικές δυσχέρειες των πολιτών, αρκετό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και για αεροπορικά εισιτήρια. Οπως σημειώνει ο ίδιος, η Επιτροπή Ετεροδημοτών της ΚΟΑ βρίσκεται επίσης καθημερινά σε συνεννόηση με τις οργανώσεις του ΚΚΕ στην επαρχία προκειμένου να διευκολυνθεί και η μετακίνηση ετεροδημοτών που κατοικούν στην επαρχία αλλά ψηφίζουν στην Αθήνα.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των ετεροδημοτών ψηφοφόρων του ΚΚΕ, να υπενθυμίσουμε ότι τα δρομολόγια που θα εκτελεστούν με πούλμαν αύριο και μεθαύριο είναι τα παρακάτω:

  • Παρασκευή 20/9/1996: 7 μ.μ. Ορεστιάδα, Ξάνθη - Κομοτηνή. 8 μ.μ. Φλάμπουρο, Λευκάδα. 10 μ.μ. Θεσσαλονίκη, Σέρρες - Νιγρίτα, Κέρκυρα, Αρτα - Γιάννενα, Ηγουμενίτσα.
  • Σάββατο 21/9/1996: 7 π.μ. Ζάκυνθος, Πύργος. 8 π.μ. Κεφαλονιά, Πεντάλοφος - Αστακός, Αρτα - Γιάννενα. 8,30 π.μ. Κατερίνη, Βέροια, Νάουσα, Εδεσσα, Γιαννιτσά - Αριδαία, Γρεβενά, Καστοριά. 9 π.μ. Καρδίτσα, Τρίκαλα. 10 π.μ. Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα - Μύτικα. 12 μεσημέρι Βόλος - Λάρισα.

Να σημειωθεί ότι όλα τα πούλμαν ξεκινούν από την περιοχή γύρω από την πλατεία Βάθης. Σε περίπτωση κωλύματος ή για τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΚΟΑ.

  • Τα γραφεία των επιτροπών των ετεροδημοτών του ΚΚΕ στην Αθήνα λειτουργούν καθημερινά στα γραφεία της ΚΟΑ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11) στην ΟΜΟΝΟΙΑ και στα τηλέφωνα: 5249.111 - 14 για όλες τις επιτροπές, καθώς επίσης και στα τηλέφωνα: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 5244.894, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ 5242.296, ΕΠΤΑΝΗΣΑ 5229.362, ΛΕΣΒΟΣ - ΛΗΜΝΟΣ 5249.916, ΗΠΕΙΡΟΣ 5245.753, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 5241.268, ΚΡΗΤΗ - ΣΑΜΟΣ - ΙΚΑΡΙΑ 5246.204.
Στη Θεσσαλονίκη

Στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη (Εγνατίας 89) λειτουργεί Επιτροπή Ετεροδημοτών. Οι ετεροδημότες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 286.502 και 286.524.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ