Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια φιλική και συναδελφική συνάντηση

Σ' ένα γνώριμο και πολύ δικό τους χώρο περιόδευσαν χτες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Αυδής και Β. Δημόπουλος.Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ βρέθηκαν χτες το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Συναντήθηκαν με τους συναδέλφους τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους. Ηταν τόσο οικείο το περιβάλλον που δε χρειάζονταν ιδιαίτερες συστάσεις ούτε και έντονες πολιτικές συζητήσεις. Ο κόσμος εκεί στα δικαστήρια είναι μικρός και όλοι τους γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους.

Ο δικηγορικός κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Λ. Αυδής, ο οποίος έχει εκλεγεί αρκετές φορές στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, και ο Β. Δημόπουλος, που είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ. Ετσι λοιπόν, το χτεσινό πρωινό στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ήταν όλα αυτονόητα. Η εκτίμηση των νέων δικηγόρων και των δικηγόρων με μικρά και μεσαία εισοδήματα στα πρόσωπα των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ ήταν δεδομένη και η περιοδεία εξελίχτηκε σε μια φιλική και συναδελφική συνάντηση. Μαζί με τους υποψήφιους του ΚΚΕ ήταν και μέλη της Συνδικαλιστικής Αγωνιστικής Δικηγορικής Κίνησης (ΣΑΔΚΑ).

Αρκούσε ένα σφίξιμο του χεριού και ένα χαμόγελο νίκης από τους συναδέλφους τους δικηγόρους. "Εμείς δε χρειαζόμαστε ιδιαίτερες συστάσεις και γνωριζόμαστε από παλαιά", έλεγαν οι δικαστικοί υπάλληλοι στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ. "Το κόμμα σας, συνέχιζαν, ήταν το μοναδικό που πάντα μας υπερασπίστηκε σε όλες τις κινητοποιήσεις μας".

Οι δικηγόροι, και κυρίως οι νεότεροι, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ για τον αποκλεισμό τους από τους διορισμούς ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, Λ. Αυδής και Β. Δημόπουλος, απαντώντας στους δικηγόρους επισήμαναν πως η πολιτεία θα πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα του διορισμού των δικαστικών αντιπροσώπων σε μόνιμη βάση και να τηρείται η εκλογική νομοθεσία, όσον αφορά των προτεραιότητα των δικηγόρων έναντι των δικαστικών υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ