• Οταν ακούτε τις ηχηρές φράσεις για ισχυρή Ελλάδα, για εκσυγχρονισμό, προσαρμογή στη διεθνή πραγματικότητα και άλλα παρόμοια, να κουμπώνεστε
  • Τιμωρία γι' αυτούς είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, η αποφασιστική ενδυνάμωσή του
  • - Είναι χονδρή εξαπάτηση ότι δεν υπάρχουν πόροι για την ανάπτυξη, άρα χρειάζεται ο λαός να αιμορραγεί. Επιχειρήσεις χρεοκοπούν, αλλά οι ιδιοκτήτες τους βγαίνουν διπλά κερδισμένοι. Οι στρατιωτικές... - 1996-09-20 00:00:00.0"/>
  • Οταν ακούτε τις ηχηρές φράσεις για ισχυρή Ελλάδα, για εκσυγχρονισμό, προσαρμογή στη διεθνή πραγματικότητα και άλλα παρόμοια, να κουμπώνεστε
  • Τιμωρία γι' αυτούς είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, η αποφασιστική ενδυνάμωσή του
  • - Είναι χονδρή εξαπάτηση ότι δεν υπάρχουν πόροι για την ανάπτυξη, άρα χρειάζεται ο λαός να αιμορραγεί. Επιχειρήσεις χρεοκοπούν, αλλά οι ιδιοκτήτες τους βγαίνουν διπλά κερδισμένοι. Οι στρατιωτικές... - 1996-09-20 00:00:00.0" /> Γερό και αποφασιστικό όχι σ' αυτούς που μας εξαπατούν μια ζωή | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 8
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
    Γερό και αποφασιστικό όχι σ' αυτούς που μας εξαπατούν μια ζωή
    • Είναι "χονδρή" εξαπάτηση ότι δεν υπάρχουν πόροι για την ανάπτυξη, άρα χρειάζεται ο λαός να αιμορραγεί
    • Οταν ακούτε τις ηχηρές φράσεις για ισχυρή Ελλάδα, για εκσυγχρονισμό, προσαρμογή στη διεθνή πραγματικότητα και άλλα παρόμοια, να κουμπώνεστε
    • Τιμωρία γι' αυτούς είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ, η αποφασιστική ενδυνάμωσή του

    Είναι χονδρή εξαπάτηση ότι δεν υπάρχουν πόροι για την ανάπτυξη, άρα χρειάζεται ο λαός να αιμορραγεί. Επιχειρήσεις χρεοκοπούν, αλλά οι ιδιοκτήτες τους βγαίνουν διπλά κερδισμένοι. Οι στρατιωτικές δαπάνες αυξάνονται, όμως ένα πολύ μεγάλο μέρος τους πηγαίνει για ΝΑΤΟϊκούς σκοπούς και όχι για τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες. Η χώρα μας διαθέτει ένα πολύ αξιόλογο και έμπειρο εργατικό δυναμικό, όμως αυτό καταδικάζεται στην ανεργία, στην υποαπασχόληση και στη μερική απασχόληση, στην αμάθεια και στην πνευματική καχεξία. Η Ελλάδα διαθέτει πλούσιους φυσικούς πόρους, όμως αυτοί ξεπουλιούνται στις πολυεθνικές. Από εξαγωγέας προϊόντων κατάντησε εισαγωγέας. Και η εγχώρια παραγωγή βγαίνει στις χωματερές ή ξεκληρίζεται ή αντικαθίσταται με ακακίες. Θα μπορούσε η χώρα μας να είχε σχέσεις ισότιμες με άλλες χώρες και λαούς. Ωστόσο είναι καθηλωμένη σε σχέσεις ανισοτιμίας και υποτέλειας.Τα παραπάνω σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη χτεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Φίλες και φίλοι εργαζόμενοι,

    νέοι και νέες,

    συντρόφισσες και σύντροφοι,

    Με το κεφάλι ψηλά και τη συνείδησή του ήσυχη, γιατί και στην τριετία που πέρασε έκανε το καθήκον του, δίπλα στο λαό και για το λαό, το ΚΚΕ έρχεται να ζητήσει την ψήφο της εργατικής τάξης, των επαγγελματιών, των αγροτών της νέας γενιάς, των ανθρώπων της επιστήμης.

    Και καλεί τις χιλιάδες του μόχθου και της βιοπάλης να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση, με τον αγώνα και με την ψήφο τους, αναδείχνοντας αποφασιστικά ενισχυμένο στο λαό και στη Βουλή το Κόμμα των αγώνων και των θυσιών, του σήμερα και της προοπτικής, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας.Αυτό είναι και το αληθινό νόημα τούτων των εκλογών. Αυτό είναι και το μόνο θετικό που μπορεί να προκύψει από τις κάλπες για το λαό: Καταδίκη του δικομματισμού και υπερψήφιση του ΚΚΕ.

    Για να δυναμώσει η αντίσταση και η ελπίδα.

    Για να γίνει ένα καλό βήμα προς το μέλλον.

    Για να έχουν οι εργαζόμενοι πού να ακουμπήσουν μέσα στη λαίλαπα που θα ξεσπάσει σε βάρος τους μετά τις εκλογές.

    Σε απόσταση αναπνοής από την κάλπη

    Φίλοι και σύντροφοι,

    Ο ψηφοφόρος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κάλπη. Αυτή η εκλογική μάχη έχει κάποιες διαφορές από την προηγούμενη. Τότε, το 1993 ένα σημαντικό μέρος του λαού, αγανακτισμένο από την πολιτική της ΝΔ, έτρεφε ελπίδες ότι το ΠΑΣΟΚ εάν ξανακερδίσει την κυβερνητική πλειοψηφία, θα είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ, διδαγμένο από τη δυσαρέσκεια και τα βάσανα του κόσμου.

    Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ενα πολύ μεγάλο μέρος του λαού μας δεν τρέφει ελπίδες πια στο ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν ελπίζει και στη ΝΔ. Αρκετοί λένε καθαρά, θα ψηφίσω με μισή καρδιά ΠΑΣΟΚ ή θα ψηφίσω με μισή καρδιά ΝΔ.

    Είναι εργαζόμενοι με προβλήματα, με αγωνίες και ανασφάλεια, είναι άνθρωποι που είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να χειροτερεύει, είναι άνθρωποι που νιώθουν να χτυπάει η ανεργία την πόρτα τους, και αν οι ίδιοι καταφέρουν να τα μισοβολέψουν, ξέρουν ότι το μέλλον των παιδιών τους είναι αβέβαιο.

    Αυτοί οι ψηφοφόροι, ιδιαίτερα εκείνοι που ανήκουν σε εκείνα τα λαϊκά στρώματα που δέχτηκαν πρώτοι τα χτυπήματα της συντηρητικής καταιγίδας των τελευταίων χρόνων, αυτοί οι ψηφοφόροι κρατάνε στα χέρια τους ένα μεγάλο όπλο, την έλλειψη εμπιστοσύνης στα δύο μεγάλα κόμματα. Αν τα ξαναψηφίσετε, όσοι τα ξαναψηφίσετε, τότε τους δίνετε τον αέρα και την άδεια να συνεχίσουν ακάθεκτοι την πολιτική τους, σε βάρος σας, σε βάρος ολόκληρης της χώρας.

    Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η ψήφος που ρίχνεται στην κάλπη δεν παίρνεται πίσω ως τις επόμενες εκλογές.

    Σκεφθείτε ότι αρκούν στη νέα κυβέρνηση 4 ή ακόμα και 3 χρόνια για να προχωρήσει σε τόσα και τέτοια μέτρα που θα έχουν υποθηκεύσει το παρόν και το μέλλον του τόπου για πολύ περισσότερα.

    Σκεφθείτε ότι θα ολοκληρωθεί το ξεπούλημα επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, σκεφθείτε ότι σε λίγα χρόνια δε θα ξέρει κανείς ποιος κάνει κουμάντο στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στα ΕΛΔΑ, στην "Ολυμπιακή" και στις άλλες επιχειρήσεις. Τα αφεντικά τους δε θα έχουν ούτε καν ένα μικρό γραφείο στην Ελλάδα, θα διοικούν από μακριά, θα ελέγχουν όλα τα κλειδιά της οικονομίας και της εθνικής ασφάλειας της χώρας από πολύ μακριά.

    Σκεφθείτε ότι είναι δυνατόν μέσα σε μια έως δύο μέρες να ψηφιστεί στη νέα Βουλή νόμος που ανατρέπει όλο το οικοδόμημα της κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης που ίσχυε τόσα χρόνια. Στη θέση του δε θα μπει κάτι καλύτερο, αλλά θα γίνει ό,τι πιο χειρότερο. Ηδη στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι κατακτήσεις παίρνονται πίσω, χάνουν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκατοντάδες χιλιάδες, εκατομμύρια εργαζόμενοι.

    Σκεφθείτε ότι μέσα σε μια βδομάδα είναι δυνατό να ψηφιστεί ένας νόμος που να καταργεί και τυπικά τον δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας. Ηδη στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας υπάρχουν σχέδια και εντολές για να καταργηθούν τα δωρεάν συγγράμματα, να θεσπιστούν τροφεία για τα παιδιά των εστιών, να μπει νοίκι στις φοιτητικές εστίες.

    Σκεφθείτε ότι υπάρχει σχέδιο νόμου που προβλέπει να αυξηθούν τα νοσήλια στα νοσοκομεία.

    Σκεφθείτε ότι ως το τέλος του χρόνου θα ψηφιστεί ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που δε θα αφήνει τίποτε όρθιο.


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ