Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
"Αδειάζει" ο βούρκος της μαύρης προπαγάνδας

Στην "υπόγεια" προπαγάνδα και τους "ψιθύρους" επιδίδεται τα τελευταία 24ωρα ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ

Ολα τα όπλα που έχει στη διάθεσή της, από τον κρατικό μηχανισμό μέχρι τη μαύρη προπαγάνδα, τους ανοιχτούς εκβιασμούς, τα ψεύτικα διλήμματα και τη θεωρία της χαμένης ψήφου, αλλά και άφθονο χρήμα, ρίχνει στη μάχη των τελευταίων 48ωρών η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα όμως με τα παραπάνω δουλεύει και η υπόγεια και ύπουλη προπαγάνδα από το μηχανισμό της Χαρ. Τρικούπη, η οποία βέβαια διαδίδεται "στόμα με στόμα". Ενα από τα επιχειρήματα που προωθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το επίπεδο, είναι η κινδυνολογία για απώλεια της εξουσίας και ανόδου της "Δεξιάς". Συγκεκριμένα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ "ψιθυρίζουν εμπιστευτικά" στα αυτιά κυρίως δυσαρεστημένων ψηφοφόρων ότι "η διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πολύ μικρή, τα δύο κόμματα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που διαθέτουν, βρίσκονται στήθος με στήθος, κάτω από το 40% και ότι όλα παίζονται". Την ίδια στιγμή όμως τόσο κυβερνητικά στελέχη, όσο και φιλοκυβερνητικά έντυπα, επικαλούμενα το κυλιόμενο γκάλοπ που κάνει η Χαρ. Τρικούπη, υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται 4 - 5 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ.

Προφανής στόχος είναι να παγιδεύσουν συνειδήσεις και ψήφους ανθρώπων που έχουν στρέψει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ και προσανατολίζονται προς τα "μικρά" κόμματα.

Στην "ορατή" επιφάνεια ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εξακολουθεί να δίνει τον τόνο στην προπαγάνδα των διλημμάτων και της χαμένης ψήφου με τις διάφορες ραδιοτηλεοπτικές εμφανίσεις του. "Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στηρίζει συνολικά την προοδευτική παράταξη", διακηρύσσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις προεκλογικές ομιλίες του και επιχειρεί να πείσει ότι το ΠΑΣΟΚ ανήκει στην προοδευτική παράταξη, ανεβάζοντας την "αντιδεξιά" ρητορεία και τις επιθέσεις κατά του Μ. Εβερτ.

Από κοντά και ο γκεμπελίσκος της Χ. Τρικούπη, Κ. Λαλιώτης, ο οποίος επαναλαμβάνει καθημερινά τα αμείλικτα ερωτήματα προς τον Μ. Εβερτ για τη δήλωσή του για τη βάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, ενώ παίζει τα βίντεο με τον Μ. Εβερτ που φωνάζει "Καρδίτσα - Καρδίτσα".

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στην Αθήνα, στην οποία επιχειρεί να δώσει χαρακτήρα "γιορτής της νίκης".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η συγκέντρωση στην Καρδίτσα(2007-09-01 00:00:00.0)
"Πόλωση" για τον εγκλωβισμό συνειδήσεων(1998-10-17 00:00:00.0)
Κάφροι οι "δυσαρεστημένοι" για τον Σημίτη!(1996-09-20 00:00:00.0)
Κορυφώνεται ο εκβιασμός των δυσαρεστημένων(1996-09-19 00:00:00.0)
Επιχείρηση εκβιασμού με διλήμματα και γκάλοπ(1996-09-09 00:00:00.0)
Προβλήματα από την προεκλογική τακτική(1996-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ