Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Μεροκάματο του μόχθου

Με χειροκροτήματα και θερμές χειραψίες υποδέχτηκαν χτες το πρωί οι λιμεναργάτες του λιμανιού της Ελευσίνας τον υποψήφιο στην Αττική, Δήμο Κουμπούρη

Χαράματα, λιμάνι Ελευσίνας. Ο πρώτος καφές πριν ξεκινήσουν το βαρύ τους έργο. Οι λιμενεργάτες του λιμανιού, οι άνθρωποι που καθημερινά μοχθούν με τα ίδια τους τα χέρια κάτω από αντίξοες συνθήκες για το μεροκάματο, σε ένα από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα, αυτό της φορτοεκφόρτωσης των εμπορικών πλοίων. Βαρύ σίδερο, ξυλεία, χαρτί, μεταλλεύματα, άμμο και άλλα φορτία περνάνε από τα χέρια αυτών των ανθρώπων, που πασχίζουν κάθε μέρα για να κερδίσουν φαϊ για την οικογένεια. Εκεί βρέθηκε χτες το πρωί για μία ακόμα φορά ο Δήμος Κουμπούρης, υποψήφιος του ΚΚΕ στην Αττική, που τον υποδέχτηκαν με τα πιο θερμά χειροκροτήματα και ατελείωτες θερμές χειραψίες.

Αμέτρητες φορές επισκέφτηκε και συζήτησε με τους λιμεναργάτες του λιμανιού της Ελευσίνας τα τρία τελευταία χρόνια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο υποψήφιος βουλευτής και αυτό είναι κάτι που δε χρειάστηκε να το παραδεχτούν, καθώς τους έχει γίνει συνήθεια να τον βλέπουν εκεί. Τον αισθάνονται πλέον συνάδελφό τους. Το περιβάλλον εργασίας, η εργασιακή αβεβαιότητα του "σήμερα δουλεύω αύριο όχι" και η μη αναμόρφωση του εμπορικού λιμανιού της Ελευσίνας, ώστε και τους κατοίκους να μην ενοχλεί αλλά και την εργασία των λιμενεργατών να καλυτερεύσει, είναι τα ειδικά προβλήματα των ανθρώπων αυτών, εκτός από τα γενικά της επιβίωσης, που αντιμετωπίζουν όλοι οι Ελληνες εργάτες.

Οι συνθήκες εργασίας των λιμενεργατών μόνο πρωτόγονες μπορούν να ονομαστούν καθώς το λιμενικό ταμείο Ελευσίνα αδυνατεί να δώσει χρήματα για να εκσυγχρονίσει τον τρόπο εργασίας με την αγορά μηχανημάτων. Ετσι οι λιμενεργάτες αναγκάζονται με τα ίδια τους τα χέρια και με ελάχιστα παλιά μηχανήματα να βγάλουν σε πέρας τη δουλειά.

Μιλώντας στους λιμενεργάτες ο Δ. Κουμπούρης, τους κάλεσε να ενισχύσουν το ΚΚΕ για να δυναμωθεί και στη βουλή αλλά και στους εργατικό κίνημα και τους αγώνες του. "Αγώνες θα γίνουν να είστε σίγουροι, γιατί από την επόμενη μέρα των εκλογών όποιο κόμμα και να γίνει κυβέρνηση θα παρθούν ακόμα πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Γι ' αυτό ζητάμε την ψήφο σας, όχι για να μείνετε στην καρέκλα και να σας λύσουμε τα προβλήματα αλλά για να παλέψουμε μαζί" τόνισε.

"Εσείς ξέρετε καλύτερα από όλους πόσο σίδερο έρχεται καθημερινά από το εξωτερικό με τα καράβια. Ελεγαν ότι τα μεγάλα έργα θα χρειαστούν σίδερο και μπετό, σήμερα όμως κλείνουν τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής σιδήρου, τη "Χαλυβουργική", για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα πολυεθνικά κεφάλαια που εκπροσωπεί η Ευρωπαϊκή Ενωση με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Αυτή είναι η πολιτική τους", επισήμανε ο Δ. Κουμπούρης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ