Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ

Του Στέλιου ΛΑΜΠΡΟΥ*

Τα κόμματα πρέπει να κρίνονται για τη δυνατότητα ανάλυσης της πραγματικότητας, όχι μόνο μιας συγκεκριμένης στιγμής και για το εσωτερικό της χώρας μας, αλλά και για την πρόβλεψη των κατευθύνσεων της ασκούμενης πολιτικής και στο διεθνές επίπεδο, με τις επιπτώσεις που αυτή έχει και στην περιοχή μας.

Το Κόμμα μας την περίοδο 1989-'90, όταν ανατρέπονταν τα σοσιαλιστικά καθεστώτα στην Ευρώπη και οι διάφοροι κονδυλοφόροι του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου έκαναν πλύση εγκεφάλου στο λαό, πως περνάμε σε μία νέα εποχή, όπου θα καταργηθούν οι εξοπλισμοί, θα επικρατήσει η ειρήνη και τα κεφάλαια θα επενδυθούν για την καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων, ήταν το μόνο που, κόντρα στο ρεύμα, αποκάλυπτε την ουσία της προσπάθειας επιβολής της λεγόμενης νέας τάξης πραγμάτων, δηλαδή την επίθεση στις κατακτήσεις των εργαζομένων των τελευταίων 50 χρόνων, το μοίρασμα των κρατών σε σφαίρες επιρροής, καθώς και την οικονομική υποδούλωσή τους, όπως ακόμη και τη διάλυση της κρατικής τους οντότητας, αν αυτό συνέφερε στα σχέδια του ιμπεριαλισμού. Δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβει ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος ότι αυτή την αλήθεια τη βλέπει κάθε μέρα μπροστά του. Πολεμικές συρράξεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, ένταση των εξοπλισμών, οικονομική κρίση με επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα, που όμοιές τους είχαν να δουν πολλά χρόνια οι λαοί ακόμα και αναπτυγμένων χωρών στην Ευρώπη (Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο κλπ.) πόσο μάλλον στις πιο καθυστερημένες (Λατινική Αμερική κλπ.).

Το Κόμμα μας τα πρόβλεψε όλα αυτά, όχι γιατί είχε μαντικές ικανότητες, αλλά γιατί στηρίζεται σε μια κοσμοθεωρία που είναι πάντα νέα, που όσο και αν συκοφαντήθηκε αποδεικνύει στη ζωή την ορθότητά της. Γι' αυτό και προβλέποντας όλα αυτά προσανατόλισε την πολιτική του στην οργάνωση της πάλης για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης που δέχεται και ο ελληνικός λαός. Είναι ο πιο σημαντικός λόγος για να απαιτήσει ο κάθε κομμουνιστής στην καθημερινή δουλιά του την υπερψήφιση του ΚΚΕ.

* Ο Στέλιος Λάμπρου είναι λογιστής, υποψήφιος στην Α Περιφέρεια της Αθήνας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ