Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΣΟΣ
Επιβεβαίωσαν τους δεσμούς με το ΚΚΕ

Με θέρμη και εγκαρδιότητα παλιοί και νέοι αγωνιστές υποδέχτηκαν τον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκη, οι κάτοικοι του νησιού

Θερμή υποδοχή στον επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ, Χαρίλαο Φλωράκη, επιφύλαξαν χτες οι κάτοικοι της Θάσου. Ανθρωποι κάθε ηλικίας και από κάθε κοινωνική τάξη υποδέχτηκαν εγκάρδια τον κομμουνιστή ηγέτη και συζήτησαν μαζί του "ζωντανά και άμεσα" τις πολιτικές εξελίξεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ.

Στον Θεολόγο,όπου μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων, ο Χαρ. Φλωράκης τόνισε πως δεν πρέπει για μια ακόμα φορά ο ελληνικός λαός να υποκύψει στα διλήμματα και στους εκβιασμούς του δικομματισμού, αλλά να ενισχύσει το μέτωπο αγώνα που προτείνει το ΚΚΕ, κόντρα στην πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της υποτέλειας. Μέσα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, απάντησε στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Στα Καλύβια Λιμεναρίων

Εγκάρδια υποδοχή επιφύλαξαν και οι κάτοικοι των Καλυβίων Λιμεναρίων, που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και προϋπάντησαν τον Χαρ. Φλωράκη με λουλούδια και το αίτημα... να μείνει περισσότερο στο χωριό τους. "Ελάτε στην Καλλιράχη που γίνεται συγκέντρωση του ΚΚΕ", τους κάλεσε ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ και τους προέτρεψε να καταψηφίσουν "με το χέρι στην καρδιά" την πολιτική της φτώχειας και της υποταγής στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ και να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. "Μήπως δεν πάλεψε μόνο του το Κόμμα για όλα τα λαϊκά προβλήματα", είπε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος ειδικά στους νέους που συμμετείχαν στη συγκέντρωσ,η ο Χ. Φλωράκης τους προέτρεψε: "Πρέπει να τιμήσετε την παράδοση του νησιού, των πατεράδων σας, να τιμήσετε τη Θάσο του αγώνα και της Αντίστασης".

Αργότερα στην Καλλιράχη πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και η παρουσία του κόσμου ήταν ενθουσιώδης και δημιουργούσε κλίμα θερμό και αγωνιστικό, παρόμοιο με εκείνο που συνάντησαν ο Χ. Φλωράκης και τα άλλα στελέχη του ΚΚΕ και στις άλλες περιοχές του νησιού. Ολοι οι κάτοικοι του χωριού ήταν εκεί, ενώ είχαν μαζευτεί και κάτοικοι από τα γύρω χωριά, τις Μαριές, τα Λιμενάρια και τα Καλύβια.

Ο κεντρικός ομιλητής υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στον νομό Καβάλας, Παναγιώτης Ροδάς, κατήγγειλε τη συμπαιγνία του δικομματισμού και των δορυφόρων του μικρών κομμάτων και κάλεσε το λαό της Θάσου να μην ανεχθεί άλλο την αντιλαϊκή πολιτική, να ενισχύσει το μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης που προτείνει το ΚΚΕ ενάντια στη νέα επίθεση που σχεδιάζουν κεφάλαιο και κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Χ. Φλωράκης τόνισε ότι ο λαός μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους, και καταδικάζοντας το κακό παρελθόν να υποδεχτεί το μέλλον με καλύτερες προοπτικές. Αρκεί να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και να οργανώσει την πάλη του ενάντια στο δικομματισμό και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, είπε, για να καταλήξει με το κάλεσμα για ενίσχυση του ΚΚΕ την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ