Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΣΥΝ και τα... ελαιόδεντρα

Η μάχη του ψηφοδελτίου ανάβει για τα καλά όσο περνούν οι τελευταίες μέρες μέχρι την Κυριακή, στο Νομό Λέσβου.

Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής στη Μυτιλήνη, όπου μίλησε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,οι οργανώσεις και οι φίλοι του Κόμματος συνεχίζουν τις περιοδείες στα χωριά και τις γειτονιές με ανανεωμένες δυνάμεις.

Κι ενώ τα μηνύματα για την αποδοχή των θέσεων του ΚΚΕ είναι θετικά, αποτέλεσμα της καθημερινής παρουσίας των κομμουνιστών, βουλευτών και μη, δίπλα στους αγωνιζόμενους αγροτοκτηνοτρόφους, υπαλλήλους, εργάτες και μικρούς εμπόρους του νησιού, κάποιοι μεγάλοι απόντες από αυτούς τους αγώνες αποφάσισαν να επισκεφτούν το νησί ενόψει των εκλογών.

***

Ανάμεσα σε αυτούς τους... "αλεξιπτωτιστές" ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος,ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου έκανε και κριτική στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον καταστροφικό - για τους αγρότες - τρόπο επιδότησης του ελαιόλαδου! Βέβαια, ο ΣΥΝ θέλει να "ξεχνάει" ότι οι επιτροπές της ΕΕ δουλεύουν με βάση τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία υπερψήφισε το κόμμα του και, εσχάτως, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του κόμματός του, προβάλλοντας την αναθεώρησή της σαν πανάκεια - ενώ είναι βέβαιο πως με την αναθεώρηση θα γίνει ακόμα χειρότερη η συνθήκη. Η υπόθεση, ωστόσο, γίνεται πιο σοβαρή, καθώς ο Ν. Κωνσταντόπουλος έρχεται να πει τα παραπάνω σε ένα νησί, που οι αγροτοκτηνοτρόφοι του κατασυκοφαντήθηκαν από τα τοπικά και μη ΜΜΕ και από Συνασπισμικά τέτοια όπως το "Εμπρός" και η "Αυγή". Τις ίδιες μέρες, η εφημερίδα της Λέσβου "Νέο Εμπρός" κυκλοφόρησε με ειδικό ένθετο για τους αγροτοκτηνοτρόφους, καλώντας τους να θυμηθούν με ποιο τρόπο ο τοπικός Τύπος του νησιού αντιμετώπισε τους αγώνες τους.

***

Ετσι, λοιπόν, τύπωσε πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του περασμένου Μάρτη, εφημερίδων που υποστήριζαν το δικομματισμό και τους δορυφόρους του. Ανάμεσα λοιπόν σε λέξεις όπως "βάνδαλοι", "βάρβαροι" κτλ., που "στόλισαν" τους αγρότες, φιγουράρει και το "Εμπρός" του ΣΥΝ, που κατηγόρησε τους αγρότες για "πρωτοφανείς πράξεις βανδαλισμού"!

Καλά, οι δικοί του δεν τον ενημέρωσαν. Ομως, γιατί δε φρόντιζε, τουλάχιστον, να διαβάσει το "Νέο Εμπρός" για να ενημερωθεί σωστά και να μην εκτίθεται; Ας προσέχει πάντως γιατί μ' αυτά και μ' αυτά μπορεί να τον μαυρίσουν και τα 11 εκατομμύρια ελαιόδεντρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ