Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΘΕΩΝΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Με πρωτοβουλία ΚΚΕ ενίσχυση μηλοπαραγωγών Μαγνησίας

Ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος, απαντώντας στην Ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, ανέλαβε δέσμευση για άμεση οικονομική βοήθεια των πληγέντων και την ενίσχυση για την αποκατάσταση των καλλιεργειών

Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή του Κόμματος στο νομό Μαγνησίας, Γιάννη Θεωνά, συζητήθηκε χτες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί της Μαγνησίας μετά την ολική καταστροφή της παραγωγής τους από θεομηνία δέκα μέρες πριν τη συγκομιδή. Η πρόταση - ψήφισμα του Γιάννη Θεωνά εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο κοινοτικός επίτροπος Φ. Φίσλερ, αρμόδιος για θέματα γεωργίας, δήλωσε ότι θα εισηγηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άμεση οικονομική βοήθεια στους πληγέντες, καθώς και την οικονομική τους ενίσχυση προκειμένου να αποκαταστήσουν τις καλλιέργειές τους.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Βασίλης Εφραιμίδης, κατά τη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τόνισε ότι η καταστροφή της μηλοπαραγωγής στη Μαγνησία εξαιτίας των χαλαζοπτώσεων ήταν ολοκληρωτική. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι η μηλοκαλλιέργεια είναι μονοκαλλιέργεια για την περιοχή, έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά "επί ξύλου κρεμάμενοι". Ο Β. Εφραιμίδης ζήτησε να μάθει από τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση οικονομική βοήθεια των πληγέντων καθώς και την οικονομική ενίσχυσή τους για την αποκατάσταση των καλλιεργειών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ