Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καμιά ψήφος χαμένη

Με ένταση των προσπαθειών, ώστε να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη, συνεχίζουν τη μάχη του ψηφοδελτίου τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ στις πόλεις και τα χωριά της Θεσσαλίας. Απέμειναν δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν να ανοίξουν οι κάλπες και όλοι γνωρίζουν ότι δε χωράει ο εφησυχασμός. Η αυξημένη συμπάθεια και υποστήριξη, που έδειξε ο θεσσαλικός λαός στο ΚΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, πρέπει να μεταφραστεί σε ψήφο υπέρ του ΚΚΕ και κατά του δικομματισμού και των στηριγμάτων του. Πρέπει να μεταφραστεί η ψήφος στη μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση του μοναδικού κόμματος που παλεύει και αγωνίζεται σταθερά στο πλευρό του λαού. Για να μπορέσει να βγάλει ο κάθε νομός της Θεσσαλίας κομμουνιστή βουλευτή.

Η ένταση των προσπαθειών των μελών, των φίλων και των οπαδών του ΚΚΕ απαιτείται και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι αυτές τις μέρες αναμένεται να πληθύνουν οι απόπειρες των ηγεσιών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να εγκλωβίσουν την τελευταία στιγμή ψηφοφόρους, που είναι δυσαρεστημένοι και έχουν σκοπό τούτη τη φορά να στραφούν στο ΚΚΕ. Ηδη υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στη Θεσσαλία, όπου υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μπαίνουν σε σπίτια και τάζουν "λαγούς με πετραχήλια".

Πόρτα την πόρτα

Γεγονός πάντως είναι ότι όλες τις προηγούμενες μέρες υπήρξε ένα πρωτόγνωρο άνοιγμα των κομματικών και κνίτικων Οργανώσεων της Θεσσαλίας στη μάχη του ψηφοδελτίου. Στο πλάι τους συστρατεύτηκαν και πολυάριθμοι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και, πόρτα την πόρτα, "όργωσαν" όλα τα χωριά και τις πόλεις στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς. Ετσι, μετά τη μαζική ανταπόκριση του λαού της Θεσσαλίας στις περιοδείες και τις ομιλίες των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ, αλλά και στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Βόλο, ήρθε ως θετική συνέχεια το "αγκάλιασμα" του ψηφοδελτίου μάχης του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τα χωριά της Θεσσαλίας, όπου πολλοί αγρότες σπεύδουν να συζητήσουν και να ξανακούσουν τις θέσεις των κομμουνιστών και να πάρουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Το ίδιο ισχύει και στις εργατοσυνοικίες, ιδιαίτερα στη Λάρισα και το Βόλο, αλλά και με τους επαγγελματοβιοτέχνες σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις.

Ολοι τους πλέον συνειδητοποίησαν ότι η πολιτική του Μάαστριχτ, της Νέας ΚΑΠ και ΓΚΑΤΤ που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού και στηρίζουν τα άλλα μικρότερα κόμματα, τους έχει οδηγήσει στο χείλος του γκρεμού. Είδαν πλέον πως μόνο το ΚΚΕ τους έλεγε την αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια και πως ήταν το μόνο κόμμα που αντιπάλευε τις καταστροφικές επιταγές των Βρυξελλών. Ολοι τους πλέον γνωρίζουν πως μόνο το ΚΚΕ κάνει μαχητική αντιπολίτευση προς όφελος του λαού και κατάλαβαν ότι στις 22 Σεπτέμβρη η φωνή του Κόμματος πρέπει να δυναμώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ